DR. BOROS IMRE

Full text search

DR. BOROS IMRE
DR. BOROS IMRE tárca nélküli miniszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Az Európai Unió Phare-programja '96-ban 4 millió, '97-ben 8 millió euró összegben irányzott elő forrásokat a dél-dunántúli régió fejlesztésére. A programok megvalósításának ügyében, amelyek decentralizált önkormányzati döntési körbe tartoztak, az 1998-as helyhatósági választásokig semmi érdemi előrelépés nem történt. Csak az új önkormányzatok felállása után, a tárgyév első harmadában kezdődtek meg az előkészületek a programok realizálására, magára a pályáztatásra is. Így fordult elő, hogy az eredetileg lehetséges több év helyett néhány hónap alatt kellett pályáztatni, a pályázatokat elbírálni, majd az Unió jóváhagyását is megszerezni, azt kérni - mindezt egyébként a tárgyévben. A '97-es programokról a végső uniós döntés ez év december 31-éig születik meg, a '96-os programokat már elfogadták. Ennek megfelelően a tényleges pénzigénybevételek, azaz a programok gyakorlati megvalósítása a 2000. évben történik.
Összességében azt mondhatjuk, hogy az uniós felkészülés szerves részét képező regionális programok megvalósítása mintegy egy parlamenti ciklust késett, annak betudhatóan, '95-től, hiszen ebben az évben volt először elfogadott uniós program a regionális fejlesztésre; '99-ig ezek megvalósításában érdemi intézkedések nem történtek. Ezért csúszott végül is a '97. évi 05-ös, a Dél-Dunántúlt érintő program tényleges megvalósítása, pénzügyi és fizikai realizálása a 2000. évre.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť