DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Jeleztem; nem jelent meg, nem tehetek róla.
Az imént néztem a táblát, 19 percben adtam elő a gondolatmenetemet, és már lelkiismeret-furdalásom volt, hogy miért nyújtom ilyen hosszúra, hiszen talán már a félidőben is érthető volt, amit kifejtettem. De Molnár képviselőtársam nem értette meg. Akkor most megpróbálom másfél percben összefoglalni.
Ennek a törvényjavaslatnak az a baja, hogy lefegyverezi a polgárokat. Lefegyverezi a lakástulajdonost, lefegyverezi a házfelügyelőt, mert ma a lakástulajdonos és a házfelügyelő be tud menni az önkormányzathoz, és számon tudja kérni, hogy lejárt egy határidő, tessék teljesíteni. Ha pedig most ezt a törvényt úgy módosítjuk, ahogy önök gondolják, akkor nem tud bemenni azzal, hogy lejárt a határidő, mert nem jár le a határidő, mert önök meghosszabbítják az önkormányzatnak ezt a határidőt.
Ez pontosan a jogi fegyvert csavarja ki a lakástulajdonos és a házfelügyelő kezéből, az ő pozíciója válik jogilag gyengébbé és jogilag nehezebbé, és az önkormányzat - amelyre ez a kötelezettség rá van terhelve - van megerősítve abban a helyzetben, hogy tovább késedelmeskedhet. Tehát nem az a megoldás, hogy ezt a határidőt 2010-ig kell kitolni, hanem, szerény véleményem szerint, a határidőhöz nem szabad hozzányúlni, mert nem az a megoldás, hogy ha valaki nem teljesít egy határidőt, akkor újból további határidőt adok neki, hanem egyéb eszközökkel próbálom szorítani a kötelezettsége teljesítésére. Erről van szó, és nem másról.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť