MOLNÁR GYULA

Full text search

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Elnök úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. A képviselőtársam beszédének 7. perce környékén nyomtam meg a gombot, azóta körülbelül háromszor kétperces szót kérhettem volna, ha lenne ilyen lehetőség. Úgyhogy igyekszem nagyon röviden reagálni az általa felvetettekre.
Azt mondta, hogy a lakások dömpingszerű értékesítésekor miért szüntették meg ezt a helyzetet. Nem tudjuk, képviselő úr, hogy miért szüntették meg ezt a helyzetet, mármint ezt a jogviszonyt az IKV és a házfelügyelők, de megszüntették. Tehát szegény házfelügyelők nem tehetnek arról, hogy ez a jogviszony megszűnt, a mi dolgunk pedig az, hogy ha már ez a helyzet kialakult, akkor valamilyen módon rendezzük ezt a helyzetet.
Azt mondja, mi azt írjuk, hogy nem lehet 2000 végéig sem rendezni. Mi nem azt mondjuk, mi azt mondjuk, hogy '99-ben biztosan nem lehet rendezni, mert akkor egyébként '99. december 31-ét írnánk. Mi azt mondjuk, hogy szerintünk - ezt Fenyvessy képviselőtársam alá is támasztotta saját adataival - 2000 végéig talán van halvány esély arra, hogy tudjuk rendezni. De ha úgy gondolja a képviselőtársam, akkor nyújtsa be a határidő 2010-ig való meghosszabbítását, mert úgy gondolja ön, hogy addig esetleg rendezhető ez a helyzet.
A második: ön azt mondja, hogy most milyen jogi helyzetbe kerülnek a szerencsétlenek, ha bemennek az önkormányzathoz. Szerintem a házfelügyelők szempontjából majdnem teljesen mindegy, hogy törvénysértő módon vagy nem törvénysértő módon nem rendezték a szolgálati lakásuk ügyét.
(14.10)
Azt gondolom - és az ön helyében is szeretnék lenni -, hogy nem az önkormányzat szempontjából vizsgálom ezt a helyzetet, hanem a polgárok szempontjából vizsgálom, próbálom ezt a szót használni. Igenis a polgárok szempontjából kell megnézni, hogy ő adott esetben hogyan és miképpen tud hozzájutni ahhoz, ami szerintem, szerintük nekik jár.
Azt gondolom, hogy rossz az ön megközelítése, hogy az önkormányzatoknak továbbra is működniük kell ezen a területen, hiszen nyugodtan visszautalhatja, és azt mondhatja, hogy a tulajdonostársak (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) rendezzék el - mert eredetileg ez volt a felvetés -, és azt mondja, hogy ő többet nem foglalkozik ilyen típusú dolgokkal 1998. december 31. után.
Köszönöm szépen. (Bauer Tamás tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť