ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik mai, rendkívüli ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság ajánlását az Országgyűlés ülésének napirendjére, a tanácskozás időtartamára vonatkozóan kézhez kapták. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e ezzel. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Az MSZP és az SZDSZ képviselői felemelik a kezüket. - Kuncze Gábor a kormánypárti padsorok felé: Vigyázzatok, a Szájer figyel! - Derültség az SZDSZ padsoraiban.)
Tisztelt Országgyűlés! Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát nem fogadta el. (Jelentkezik Vancsik Zoltán.) Feltételezem, hogy Vancsik Zoltán frakcióvezető-helyettes úr a gépi szavazás elrendelését javasolja. (Vancsik Zoltán bólogat és tapsol.) Tehát megismételjük a szavazást; ezúttal most nem kézzel, hanem géppel történik a szavazás. Kérem a szavazógépet a szavazásra alkalmassá tenni! Ha ez megtörtént, akkor megismétlem a kérdést. (Többen jelzik, hogy nem működik a gépük, köztük Orosz Sándor, Pásztohy András, Magyar Bálint.)
Tehát kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a házbizottság napirendi javaslatával. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 113 igen szavazattal, 171 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett... (Többen ismét jelzik, hogy nem működött a gépük. - Hosszú taps és dübörgés az MSZP és az SZDSZ padsoraiban. - Kuncze Gábor jelentkezik.)
Még egyszer elmondom, mert nem tudtam befejezni a mondatot a tetszésnyilvánítás következtében. Tehát 113 igen szavazattal, 171 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett a napirendi javaslatot nem fogadta el.
Néhányan jelezték, hogy a szavazógépük nem működött, de úgy látom, hogy miután ez négy-öt képviselőt érint, a szavazás megismétlésére nincs szükség. Kérem, hogy jelezzék, már csak a jelenlét-ellenőrzés szempontjából is, hogy Orosz Sándor... Azt javasolom, hogy a jelentkezést rögzítő gomb megnyomásával jelezzék, és akkor a szavazógép ezt rögzíti, nem kell nekem külön-külön a jegyzőkönyvbe diktálni mindazon képviselők nevét, akiknek a gépe nem működik. A jelentkezőgomb megnyomásával pontosan lehet jelezni... (Zaj.) Ha nem, akkor a jegyző urakat kérem arra, hogy rögzítsék azoknak nevét, akiknek a gépe nem működött. (Jelentkezik Orosz Sándor, Pásztohy András, Juhászné Lévai Katalin, Magyar Bálint. - Kuncze Gábor: Ügyrend!)
(10.50)
Kéri-e valaki a szavazógépek bekapcsolása után a szavazás újbóli megismétlését. (Közbeszólások: Nem.) Nem kéri senki sem. Még egyszer kihirdetem az eredményt.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 39. § (4) bekezdése a következőket mondja ki: "A rendkívüli ülésszak vagy rendkívüli ülés napirendjének megállapításáról az Országgyűlés dönt." Abban az esetben tehát, ha az Országgyűlés nem fogadja el a napirendi ajánlást, a Házszabály rendelkezése értelmében nem lehet a javasolt napirendi pontokat megtárgyalni. Ezek sorába tartoznak az azonnali kérdések, kérdések és interpellációk is. Mindezekre figyelemmel az ülést berekesztem. (Kuncze Gábor szólásra jelentkezik. - Közbeszólások: Ügyrend!) Emlékeztetem önöket, hogy legutóbbi ülésünkön (Közbeszólások: Ügyrend!) a tavaszi ülésszak következő ülését jövő héten hétfőn 13 órára összehívtam. (Zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť