BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! A tiltás vagy nem tiltás kérdéséhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy amíg nyilvánvaló, hogy felnőttkorban, önálló döntési felelősséggel rendelkező ember esetében egy mégoly káros szokás tiltása is elfogadhatatlan, és nyilván személyiségi jogokat sértene, addig egy 16-17 éves fiatal kialakulóban lévő egyéniség. Az ő esetében is természetesen a nevelés, a felvilágosítás, a megértetés a legfontosabb egy káros szenvedély esetén, de a nem megengedés eszközét is használni kell, ha tetszik, erőteljesebben: a tiltást; a nem megengedésről van szó. Mert ahogy elkülönített részeken ma adott iskolákban lehet dohányozni, és megengedik, ez a törvény ezt nem engedné meg, mert ha elfogadnánk ezt a jogot, akkor lehetne egy sarok, ahol esetleg whiskyt iszogatnának, főleg idegesebb hallgatók dolgozat előtt, hiszen ha elfogadjuk, hogy a káros szenvedélyt adott szintig mint önálló döntési jogot el kell fogadnunk, akkor ide is kiterjeszthető lenne.
Hogy egy érvet mondjak e mellett a különbség mellett: a jogász képviselők nyilván tudnának mondani példákat, hogy milyen esetekben ez a korlátozott döntési felelősség a jogrendben is érvényesül. Ennek a korlátozott döntési felelősségnek úgy is érvényesülnie kell, hogy a társadalom tudja, hogy a 18 év alatti fiatal esetén bizonyos esetekben a nem megengedés eszköze is fontos kell hogy legyen.
Röviden még arról, hogy mi lenne, ha a Magyar Televízió közvetítené ezt a fontos napirendet. Látná azt, hogy az új munkarendnek az lett a következménye, hogy még a vezérszónoki felszólalások alatt is igen gyér számban van jelen néhány képviselő. Én magam 1 órakor egy, a kormányzat által szervezett konzultáción veszek rész, Fenyvessy Zoltán kollégám is, tehát egy kicsit ezt a szomorú látványt is tudatnánk a közvéleménnyel.
Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť