BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Csáky úr értetlenségének adott hangot azzal a megjegyzésemmel kapcsolatban, hogy ha valami káros, akkor azt nem feltétlenül kell tiltani, és mindjárt egy autós hasonlatot hozott. Azt gondolom, hogy pusztán logikailag egy állítás az, hogy nem mindent kell tiltani, ami káros, ebből nem következik az, hogy semmit sem kell tiltani, ami káros. De az én egész felszólalásom arról szólt, hogy tegyünk különbséget aközött, hogy valaki önmagának okoz kárt vagy másoknak, és az ittas autóvezető nyilvánvalóan másokat is veszélyeztet, nemcsak önmagát. Tehát próbáljuk meg ezt a különbségtételt tudomásul venni.
A másik dolog, ami itt elhangzott - talán Ughy Attila vetette fel -, hogy miért zavar engem az, ha egy fiatalkorú nem vásárolhat a kereskedelemben cigarettát. Például azért, mert a nagypapa, aki nem tud lemenni, mert ilyen időben nem tud kimenni az utcára, de dohányzik - amit én nem kifogásolok, bár káros dolognak tartom -, az unokájával nem hozathat fel magának cigarettát a trafikból, mert az unokájának tilos cigarettát vásárolni. Ez nem egy életidegen helyzet, hanem az irodalomból közismert.
Az utolsó megjegyzésem pedig, noha nincs napirenden, de az államtitkár úrnak mégiscsak válaszolhatok erre a dologra.
Amikor a házbizottság tárgyalta azt az úgynevezett új munkarendet, vagyis a parlament megcsonkítását, ott elhangzott az, hogy a televízió csak két napot fog közvetíteni, és a házbizottság ülésén ezt a kormánypárti frakciók tudomásul vették, tudják, tudatában vannak annak, hogy ez az úgynevezett új munkarend, a parlament megcsonkítása, a parlament nyilvánosságának a megcsonkítását is jelenti. Ha önök ezt akarták, akkor szíveskedjenek vállalni és nem mellébeszélni! Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť