BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Az érintettség okán, hiszen említett engem is képviselőtársam.
Úgy érzem, a lényegi kérdésekben Bauer Tamással nincsen közöttünk különbség, hiszen ő sem azt mondta, hogy ártalmatlan ez a dolog - ellenkezőleg. A részletkérdésekben pedig tulajdonképpen természetes, hogy különböző álláspontok vannak a frakción belül is. Emlékezzenek vissza, képviselőtársaim, arra a vitára, amelyet a reklámtörvény idején folytattunk: mindegyik frakció, ha tetszik, dohánylobbypárti és dohányellenes, meg volt osztva, s nem frakciónként alakultak ki az álláspontok.
Ami a részletkérdéseket illeti: vitám van például Bauer Tamással abban, hogy érdemes-e elhalasztani, kitolni a hatályba léptetést. Én például azon az állásponton vagyok, hogy ezt nem kellene tovább halogatni. Vitám van vele például a cím vonatkozásában, mert azt gondolom, ha a nemdohányosokat emlegetjük a címben, akkor magunk is élezzük ezt a dohányos-nemdohányos háborút, ellentétet. Ehhez képest az ártalmak megelőzését kellene emlegetni, ami a dohányosokra is értelmezhető.
Ami a fő témát, az állam szerepvállalását, beavatkozását illeti: azt gondolom, iszonyúan fontos, hogy egy törvény betartható legyen. Igen, vannak kétségek azzal kapcsolatban, hogy rendőri beavatkozás mentén kell-e vagy lehet-e kezelni egy ilyen dolgot. Ezzel kapcsolatban bennem is súlyos aggályok élnek, erről azért nem beszéltem, mert rettentő kurta volt az a 15 perc, ami a rendelkezésemre állt.
Ugyancsak vitám van Révész Máriusszal, aki az iskolákban szeretne nagyobb tilalmat látni, pedig oktatási szakemberként, hiszen ő maga is tanár, tudhatja, hogy a gyerekeknek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) a tiltott gyümölcs mennyivel édesebb, s hogy ott is azokat a szabályokat, megoldásokat kellene keresni, amelyek az értelmi ráhatásra irányulnak.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)
(12.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť