DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Úgy gondolom, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének az úgynevezett drogtörvény kapcsán hallott megnyilatkozásai után már olyan nagy meglepetést nem okozhatna Bauer Tamásnak itt a jelen törvény tárgyalása kapcsán elhangzott véleménye.
(12.30)
Az, hogy az állam ne avatkozzon bele, és ahogy Gémesi György képviselőtársam mondta, Bauer képviselőtársunk implicite azt mondta, hogy a gyerek hadd dönthesse el, és védje meg a család, védje meg az iskola; úgy gondolom, hogy azt a képviselő úr sem gondolja komolyan, hogy akár az utcán be lehet kötni a gyerek szemét, hogy ne lássa a reklámokat, meg lehet akadályozni, hogy az igen agresszív, vad, liberális tévéműsorokat ne nézze, netántán tiltsuk el a tévétől, vagy nem tudom, hogy milyen metódussal.
Megmondom őszintén, hogy megdöbbentő ez a vélemény, és ellentmondani látszik képviselőtársa, Béki Gabriella mondandójával, hisz Béki Gabriella - legalábbis azt vettem ki a hozzászólásából - elismeri azt, hogy a dohányzás káros az egészségre. (Bauer Tamás ingatja fejét.) Márpedig ha ezt elismerjük, és az állam szerepet vállal, illetve áttételesen hasznot húz a reklámozásából, akkor ott igenis be kell avatkozni. Azt végképp nem értem, hogy a törvény hatálybalépését miért kellene eltolni azért, hogy aktív propaganda induljon be, a kettő egymást nem zárja ki, úgy gondolom, hogy párhuzamosan kell. Azzal teljesen egyet tudunk érteni, hogy ahogy a törvény tárgyalása lezajlik, esetleg a mai naptól kezdődően a szakminisztérium nagyon aktív, ezzel kapcsolatos propaganda kidolgozásába fogjon bele.
Végezetül csak annyit mondanék - elnézést kérek, még egy perc -, hogy Kökény Mihály volt miniszter úr számos nyilatkozatot tett annak idején a törvényjavaslata kapcsán... (Dr. Kóródi Mária: Nincs több! - Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť