DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Két rövid reakció lenne az előzőekben elhangozottakhoz, hiszen itt Bauer Tamás képviselőtársam azt mondta, hogy dohányzásellenes törvénynek említettem a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslatot. Én valahol ezzel egy szándékot szerettem volna az én irányomból sugallni, én annak szeretném tudni. Egész egyszerűen azért, mert lehet, hogy én elfogult vagyok, de mint sebészorvos számos alkalmam volt olyan műtétekben részt venni, olyan, érzelmileg is nehezen földolgozható műtétekben részt venni, melyek a dohányzás következményei voltak. Nem szeretném ezt részletezni, aki tudja, az ismeri, hogy komoly csonkító, végtagcsonkító műtéteket kell az orvosoknak elvégezni, mert a dohányzás bizony komoly érrendszeri megbetegedéseket okoz.
A második dolog: azzal teljesen egyetértek, hogy bizonyos szinten mindenkinek joga van a saját testét tönkretenni. Két pontban nem. Abban a pontban nem, hogyha ezt másnak kell megfizetnie, és itt elhangzott, hogy körülbelül négyszerese ma a gyógykezelési eljárások költsége a dohányzás következtében, mint amennyi adóban befolyik. Tehát akkor azt a mi zsebünkből, az egész társadalomnak kell megfizetni, mint ahogy ezt említettem; úgyhogy én azt gondolom, hogy mindenki a saját zsebére teheti tönkre a saját egészségét, és nem a másik zsebére.
A harmadik pedig: az ellen viszont tiltakozom, hogy a 16 éves gyerekek esetében is jogosítványt vindikál Bauer Tamás képviselőtársam a saját testük tönkretételére, hiszen azt gondolom, hogy először is én egész másképp gondolom ezt, másrészt pedig, ha ezt így gondolnánk itt többen, vagy az Országgyűlés, vagy akár a társadalomban többen, akkor nagyon katasztrofálisan nézhetnénk a jövő elé. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť