DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nyilvánvalóan Bauer képviselőtársam mondandójához szeretnék én is kapcsolódni. Bauer képviselő úr úgy fogalmazott, hogy ez egy olyan kormány - nem biztos, hogy szó szerint tudom idézni, de a mondat lényege ez volt -, hogy tilt, amikor azt tapasztalja, hogy valami társadalmi méretekben nem helyes, és azonnal a tiltás eszközéhez nyúl - fogalmazódott meg vádként.
Azt gondolom, hogy amikor a kormány egy törvénytervezettel jön a parlament elé, és a parlament ebből a tervezetből törvényt alkot - jelen esetben meggyőződésem, hogy jó törvényt fog alkotni -, akkor természetes, hogy a jogi norma, a törvény szankcionál és tilt. A társadalmilag elvárható magatartásszabályoknak ez a produktuma, amit törvénynek hívunk, természetes velejárója. Mi itt nem tudományos művet, publicisztikai terméket alkotunk - ezt megteszi Bauer képviselő úr, egyébként színvonalasan, nap mint nap a sajtó hasábjain és egyéb helyeken -, aminek nyilvánvalóan nincsenek tiltó rendelkezései. De a törvény másként viselkedő jogszabály, és ha nem lennének benne ilyen rendelkezések, ráadásul kiskorúaknál, akkor, azt gondolom, valahol irányt tévesztenénk.
A parlamenti képviselet kapcsán csak egy mondatot mondok. Azt gondolom, hogy erős csúsztatás azt mondani, hogy ne adj' isten, az új munkarendre való áttérést az is motiválta, hogy a nyilvánosságot a parlamenttől elzárjuk egy kicsit. (Vancsik Zoltán, tapsolva: Ez igen! Bravó! Gratulálok! Ez legalább őszinte volt.) Örülök. Nem azt mondtam, hogy ez motiválta, ezt állította Bauer képviselő úr. Félreértés ne essék, ezt nem osztom! Azt mondtam, hogy ez erős csúsztatás volt. (Vancsik Zoltán: Ez igen! Őszinte volt!) Hogy a parlament jó munkarendben ülésezik-e, hogy bevált-e vagy sem, ez termékeinken, a törvények hatékonyságán múlik majd, és azt gondolom, hogy az idő minket fog igazolni, hogy indokolt volt ezt az új munkarendet választanunk.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť