HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Elnök úr türelmével élve - tekintve, hogy én vetettem fel legelőször - most a tévéközvetítésről, és aztán a szakmai kérdésekről. Ez az egy mondat úgy hangzik, hogy az ellenzéki pártok természetesen nem értenek egyet ezzel a háromhetes ülésszakkal, ez egy dolog, és ezért tiltakozunk minden formában. Ezen túlmenően azonban, ha már csak háromhetente van, alapvető kívánalom lenne, hogy minden nap legyen tévéközvetítés - akár a nemdohányzókról szóló törvényt, akár mást vitatunk. Ezzel szemben nem hallottam kormánypárti ellenérvet sem, tehát ha háromhetente egyszer van, legalább ezt közvetítse a közszolgálatinak nevezett televízió kevésbé nézett csatornája.
Ami a törvényeket illeti, én természetesen elméletileg híve lennék annak, hogy szigorítsunk nagyon sok törvényt, és nagyobb rend legyen ebben az országban, mint aminek tanúi vagyunk. De emlékeztetném a Fidesz tisztelt képviselőit arra, hogy az előző ciklusban, amikor kisebbségben voltak, az ő javaslatukra, előterjesztésükre elfogadtunk egy törvényt, amely a pitbulltartást megtiltotta ebben az országban, és kiderült, hogy az azóta eltelt öt évben e törvény alapján egy - egy darab! - pitbullt sterilizáltak. Ebből két dolog következik: vagy az, hogy összesen egy pitbull van Magyarországon, vagy pedig az, hogy a törvényi szabályozás alkalmatlan volt jelen formájában és a jelenlegi magyar közigazgatás mellett ennek a kérdésnek a kezelésére.
Ha tehát biztos lennék benne, hogy ez a törvényi tilalom a 18 évesnél fiatalabbakkal kapcsolatban eléri a célját, akkor megszavaznám és támogatnám. Tartok tőle azonban, hogy csak annyit érünk el vele, hogy újabb törvényt járatunk le a fiatalok és az idősebb nemzedék előtt.
Révész Máriusznak pedig azt szeretném mondani, hogy természetesen mint fiatal képviselőnek - a szó mindkét értelmében - az optimizmusát nem kívánom eloszlatni, de nem hiszem, hogy ebben az országban bármelyik négy éven át kormányzó párt vagy kabinet elmondhatja majd, hogy én nagyon nagy mértékben csökkentettem a dohányzást és más rossz szokásokat ebben az országban.
Ez olyan cél, amelyért nagyon sokan együtt kell dolgoznunk pártkülönbség nélkül, és akkor talán 30 év múlva egy kis eredményt el tudunk érni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť