UGHY ATTILA

Full text search

UGHY ATTILA
UGHY ATTILA (Fidesz): Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Megint abba a helyzetbe kerültem, hogy Bauer képviselő úrral nem tudok egyetérteni, több okból sem. Egyrészt mint gyakorló tanár és pedagógus ahhoz a részhez szeretnék hozzászólni, ami a képviselő úr hozzászólásában a 18 éven aluliak dohányzásával és a dohányzás tiltásával kapcsolatban elhangzott.
Azt gondolom tehát mint gyakorló tanár, hogy ez a réteg különösen veszélyeztetett a dohányzás szempontjából több okból is. Az első és legfontosabb az - gondolom, a képviselő úr is néz televíziót, néha jár moziba, és látja -, hogy a legfontosabb, legérdekesebb, a fiatalokat leginkább érdeklő műsorok előtti időpontban dohányreklámok mennek. És a dohányreklámok nagyon gyakran azok a típusú imidzsreklámok, melyek a fiatalokat, nemcsak 18 év fölöttieket vagy a 18 év alattiakat is arra csábítják, hogy próbálják ki. Nem kívánok egyetlen gyártónak sem reklámot csinálni, de lehet látni, hogy ott lovagolnak a mexikói pusztán, és lasszózzák a musztángokat, és a gyerek azt hiszi, azt fogja hinni, hogy ha ő is olyan cigarettát szív, ő is úgy fogja lasszózni a lovakat vagy a kutyát a szomszéd utcában.
Ennek következtében fokozott veszélyeztetésnek vannak kitéve, mert sokkal jobban elcsábulnak, mint egy idősebb állampolgár. Azt gondolom, hogy azokkal a fiatal gyerekekkel, akik iskolába járnak, nem foglalkozik olyan módon a szülő és a pedagógus, hogy ezt meg tudja akadályozni. Ez a törvény pedig lehetőséget biztosít arra, hogy valamilyen szinten meg lehessen akadályozni azt, és az iskolán belül a tanár kezébe valamilyen jogosítvány kerüljön, hogy ne tegyék ezt, ne szokjanak rá.
A másik pedig, amit képviselőtársam az imént mondott: az ombudsman egy csomó középiskolában kifogásolja azt, hogy engedélyezik a dohányzást, szemet hunynak a dohányzás fölött. Még egy mondat és befejezem: ha idáig fogunk jutni, hogy bizonyos iskolákban engedélyezik és szemet hunynak a dohányzás felett, akkor nemcsak Coca-Cola-automaták és kávéautomaták fognak az iskola aulájában megjelenni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hanem el fogjuk érni azt, hogy bizony a cigarettásdobozok automatája is megjelenik, és nem csak az aluljárókban lesz.
Köszönöm, és elnézést, hogy túlléptem az időt. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť