DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Eszem ágában sem lett volna felszólalni, ha nem érinti Hack Péter képviselőtársam az MDF-frakcióhoz tartozó igazságügy-miniszter személyét. Nagyon örülök, kedves képviselőtársam, hogy ennyire ragaszkodik a miniszter asszony személyéhez, és tolmácsolni fogom neki.
Emlékeztetem arra, hogy a Magyar Országgyűlés legutóbbi hathónapos tevékenysége alatt ő az a személy, aki legtöbbször felszólalt miniszteri helyéről. Erre vonatkozóan a parlamenti kimutatások az ön rendelkezésére is állnak. Ettől függetlenül természetesen önnek igaza volna, ha nem lenne halaszthatatlan, más elfoglaltsága miniszter asszonynak. De mint hallottuk - államtitkár úr szavaiban, azt hiszem, képviselő úr sem kételkedik -, ma ez a helyzet állt elő. Nem volt még arra példa egyébként az elmúlt fél év alatt, hogy saját előterjesztéseként ne lett volna itt személyesen vagy azt meghaladóan is.
Amit ő védelmezett, és magunk mint kormánypárti képviselők, a parlament új ülésrendjének a támogató érvei között felsoroltunk, természetesen nem azt jelenti, hogy a parlament ötnapos ülésén keresztül valamennyi kormánytagnak akkor is jelen kell lennie, ha az ügyben nem érdekelt, bár ebben az esetben nem erről van szó, hanem azt jelenti, hogy a miniszterek a munkában a saját személyüket érintő kérdésekben természetesen nyilván részt fognak venni olyankor, amikor hozzájuk intézendő kérdésre vagy egyéb, munkájukat érintő, ellenőrzésre vonatkozó jogokat gyakorol akár kormánypárti, akár ellenzéki képviselő.
Szeretném megnyugtatni képviselőtársamat és mindenkit, aki e tekintetben kétségek között vergődik, hogy az Országgyűlés plenáris ülése nem egy előadásszerű esemény. Ott az elnöklő személyen kívül az előterjesztőnek, a hozzászólónak és egy jegyzőnek kell jelen lennie. Jóval többen vagyunk.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti képviselők és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť