DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Azért kértem szót, hogy kifejezésre juttassam megelégedettségemet amiatt, hogy ettől a vitától a rossz értelemben vett pártpolitikai szempontok, a pártpolitikai presztízs távol maradt. Itt olyan hozzászólások hangzottak el minden oldalról, amelyek az elmondottak tartalmi lényegét illetően - legalábbis amelyek a törvényjavaslathoz kapcsolódtak - a konstruktív hozzáállás jegyeit mutatták.
Az új munkarend következtében most nem egészen két hét, de legalább 10-11 nap van az alkotmányügyi bizottság üléséig, tehát bőséggel áll idő rendelkezésre arra, hogy azokat a gondolatokat, amelyek itt az Országgyűlés mindkét oldalán elhangzottak és megfogalmazódtak, ismételten kicseréljük, végiggondoljuk, hogy a frakciók között az egyeztetést lefolytassuk - a kormány képviselőivel is természetesen -, hogy ne csak a módosító javaslatokat illetően szülessenek tényleg megalapozott és alaposan végiggondolt döntések, hanem adott esetben az alkotmányügyi bizottságban bizottsági indítványok integrálhatják bizonyos elképzelések pozitív elemeit is.
Tehát én szeretném kifejezni az optimizmusomat az iránt, hogy itt most egy olyan konstruktív munka lehetősége nyílott meg, legalábbis ebben a törvényjavaslatban, amely biztos, hogy az egyébként jónak ítélt - félreértés ne essék, az egyébként általunk egészében jónak ítélt - és támogatandó törvényjavaslatot talán még tökéletesebbé tudják tenni. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť