BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Köszönöm, hogy megtisztelt azzal, hogy a Kisgazdapárt immár harmadszor foglalkozik országgyűlési kijelentéseimmel és most már cikkeimmel is.
Engedje meg, hogy fölhívjam a figyelmét arra, hogy a Magyar Hírlapban most szombaton megjelent cikkem egy háromrészes sorozatnak az utolsó darabja, és ajánlom, hogy mind a három részt olvassa el figyelmesen. (Derültség az MSZP és az SZDSZ soraiban.) Ugyanis ez a mostani rész azzal foglalkozik, hogy mi várható a gazdaságpolitikában, és milyen veszélyeket rejt a gazdaságpolitikában az a kormány, amely úgy fogja föl a gazdasági feladatainkat, ahogy azt a miniszterelnök úr többek között a csütörtöki beszédében is tévesen tette. A korábbi részekben azonban a politikai folyamatokkal foglalkoztam, mint ahogy a mai Népszavában megjelent cikkemben is, és arra mutattam rá, hogy az, amit önök a Magyar Országgyűlés tevékenységének megcsonkításával tesznek, az bizony a magyar demokrácia alapjairól szól, és a magyar demokrácia alapjait fenyegeti.
Azt mondta a frakcióvezető úr, hogy én bárhol bírálhatom a kormányt, úgy, mint eddig. Téved a frakcióvezető úr, hiszen ezentúl csak háromhetente bírálhatom a kormányt a Magyar Országgyűlés plénumán. Önök nyolc éven keresztül hetente tehették ezt (Közbeszólások a Független Kisgazdapárt soraiból.), és minden héten reagálhattak arra, amit a korábbi kormányok tettek. A jelenlegi ellenzéknek ezentúl csak háromhetente lesz erre módja, önök fölrúgtak egy nyolcéves konszenzust, ami a magyar demokrácia elleni szégyenletes merénylet.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť