DR. STUMPF ISTVÁN

Full text search

DR. STUMPF ISTVÁN
DR. STUMPF ISTVÁN, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Azt hiszem, a kormány számos esetben tanúbizonyságát adta annak, hogy nem pusztán szimbolikus ügyként kezeli a nemzet összetartozását, a nemzeti identitást erősítő kérdéseket, hanem konkrét intézkedéseket is tesz, amennyiben ezt szükségesnek látja.
Én is úgy gondolom, fontos, szimbolikus kérdés, hogy mikor lehet népszámlálás Magyarországon, de ebben az esetben - az európai uniós előrejelzéseket és tanácsokat is alapul véve - a KSH 2001. január 1-je és május 31-e között tervezi a népszámlálás lebonyolítását. Elsődlegesen azért, hogy megfelelő módon elő tudja készíteni a népszavazást, ez körülbelül 10 milliárd... (Közbeszólások: Népszámlálás!) - népszámlálást, bocsánat. Ez 10 milliárd forint összeget emésztene fel. Ön is említette, hogy számos ellentmondás található a népszámlálási adatok közzétételével kapcsolatban, így a kisebbségekkel és a vallási hovatartozással kapcsolatban is.
Ígérem, hogy a KSH új vezetése - különösen az említett ellentmondásokat illetően - meg fogja vizsgálni, mi az oka a két közzétételbeli különbségnek. Ez is azt indokolja, hogy egy ilyen nagy jelentőségű népszámlálás megfelelő előkészítéssel és kellő időpontban legyen lebonyolítva. Ezért az európai uniós gyakorlatot figyelembe véve a magyar kormány, illetőleg a KSH 2001. január 1-je és május 31-e között tervezi az előkészítést és ennek a lebonyolítását.
Köszönöm szépen, hogy meghallgatták a választ. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(14.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť