BÁRSONY ANDRÁS

Full text search

BÁRSONY ANDRÁS
BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy valóban történelmi üzenet értékű a lengyel képviselőtársaink jelenléte a mai parlamenti ülés alkalmával. Csak alá szeretném húzni mindazt, amit a képviselőtársaim elmondtak: a Magyar Szocialista Párt teljes szívvel támogatja ezt a programot. Támogatja a programot, és gondolom, ez a felismerés nem valami újdonság erejével hat a tisztelt Házban és az országban sem.
Mi akkor is támogattuk a NATO-val való szoros együttműködés kérdését, amikor ebben a Házban az egyik - ma kormányon lévő - képviselőtársunk olyan költői kérdéseket feszegetett, hogy mi lesz, ha koporsóban hozzák haza az első magyar katonát a NATO-val történő együttműködés keretében végrehajtandó közös fellépésről Boszniában. Úgy gondolom, mára mindenki számára világos, hogy a Magyar Köztársaság részvétele a közös NATO-missziókban nem egyszerűen csak szabad értékválasztás kérdése - az is -, de mindenekelőtt egy olyan belső kötelezettség, amely ebben a térségben egy stabilizációs folyamat része volt az elmúlt években, és része kell hogy legyen az elkövetkezendő években.
Mindezek alapján, tisztelt képviselőtársaim, úgy gondolom, hogy a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja jó szívvel fogja megszavazni ezt a javaslatot. Ugyanakkor azt is el kell mondanunk - és ez nem lehet vitás ebben a Házban -, hogy a mi igenlő szavazatunk egy sokéves, következetes, elkötelezett politikának a mai egyfajta beteljesítése, nemcsak a mostani szavazási procedúrában, hanem az eggyel későbbi napirend keretében is.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť