ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Megkérdezem Szabó János honvédelmi miniszter urat, kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Szabó János: Nem.) Nem kíván válaszolni.
Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom.
Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az országgyűlési határozati javaslat elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincs észrevétel.
Tisztelt Országgyűlés! Következik a határozathozatal. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a NATO közötti 1999. évi egyéni partnerségi program tervezetének jóváhagyásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás. - Kovács László kéri gépe bekapcsolását.) Tisztelt képviselő úr, ügyrendi kérdésben kér szót? (Derültség.) Nem működik a gépe, igen. Többeknek nem működik: kérem Kovács László, Medgyasszay László, Juhászné Lévai Katalin, Pokol Béla, Vancsik Zoltán, Deutsch Tamás miniszter úr gépét bekapcsolni.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 325 igen, 0 nem és 12 tartózkodás mellett az előterjesztést elfogadta. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaságnak az Észak-atlanti Szerződéshez történő csatlakozásáról és a szerződés szövegének kihirdetéséről szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az előterjesztést T/256. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/256/1. számon kapták kézhez.
Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatalunk egyetlen döntést igényel.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaságnak az Észak-atlanti Szerződéshez történő csatlakozásáról és a szerződés szövegének kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Az eredmény megjelenésekor a Fidesz, az FKGP, az MDF, az MSZP és az SZDSZ képviselői felállva, hosszan tapsolnak.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 330 igen, 13 nem és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť