MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA, a honvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársak! A honvédelmi bizottság február 3-ai ülésén tárgyalta a Magyar Köztársaság és a NATO közötti 1999. évi egyéni partnerségi program tervezetének jóváhagyásáról szóló H/621. számú határozati javaslatot. A bizottság a határozati javaslat mellékleteként megkapta a program részletes tervezetét feladatokra, programokra lebontva, részletes költségtervezéssel együtt.
A megkapott anyagokból megállapítható, hogy azon partnerségi programok száma, amelyeken részt kívánunk venni 1999-ben, 15-ről 18-ra emelkedik, de a programok jellege bizonyos mértékben az előző évekhez képest megváltozik. A programokban való részvétel hazánk számára hasznos és eredményes volt eddig is, eredményesen szolgálta a NATO-csatlakozási, -felkészülési munkát. Az elkövetkezendőkben a tapasztalatok átadását, az együttműködés megfelelő szintű fenntartását célozza a partnerségi programban való részvétel. Az ez évi programban jellemző a kis létszámú törzsvezetési gyakorlatokon való részvétel, egy-egy mozzanaton csak kisebb csapatokkal, máshol néhány megfigyelővel kívánunk majd részt venni.
(17.30)
A határozati javaslat bizottsági tárgyalása során egyöntetű megállapítást nyert, hogy egy részletesen kidolgozott, alaposan előkészített programot ismerhettünk meg, ezért a bizottság a határozati javaslatot általános vitára alkalmasnak találta, és elfogadásra is javasolja a tisztelt Ház részére.
Még egy dolog van, amiről mindenképpen szólnom kell. Ellenzéki képviselőtársaim felvetették, hogy a program benyújtása mintegy két és fél hónappal később történt meg. Erre a bizottsági ülésen a Honvédelmi Minisztérium jelen lévő képviselője reagált, és bizonyos hivatkozás a benyújtott anyagban is található, ugyanis a NATO részéről is később érkezett meg a részletes partnerségi program tervezete. Így az előzetesen elkészített anyagot ilyen módon módosítani kellett, ezért került ez most benyújtásra a tisztelt Ház elé. Azonban ha visszanézünk az elmúlt évekre, nem volt ez másképp 1997-ben és '98-ban sem, hiszen 1998-ban február 10-én, '97-ben pedig február 20-án szavazott a békepartnerségi programban való részvételről a tisztelt Ház.
Tehát még egyszer: a bizottság megtárgyalta, általános vitára alkalmasnak tartotta és javasolja a tisztelt Háznak elfogadásra.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť