BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Sok olyan gondolat volt a válaszában, amit örömmel hallottam. Ilyen gondolat volt az, hogy a fiatal serdülő lányok felvilágosítására nagyobb figyelmet fordít majd a tárca, és ilyen gondolat volt az is, hogy természetesen a fogamzásszabályozás nemcsak női kérdés, hanem valahol a férfiak ügye is.
Válaszát sajnos mégsem tudom elfogadni, mert úgy gondolom, hogy amire konkrétan irányult a kérdés, az is nagyon indokolt és célszerű beavatkozási módja lenne az anyák, illetve a nők segítésének. Ma Magyarországon évente több mint egymilliárd forintot költünk abortuszra. Azt gondolom, hogy ha megelőzésre költenénk ennek az összegnek legalább egy részét, akkor ebből az összegből lehetne forrást felszabadítani. Következésképpen komolyan gondoljuk: fontolja meg a tárca, hogy legalább a 19 év alatti nők esetében biztosít társadalombiztosítási támogatást ezekhez a szerekhez.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť