DEUTSCH TAMÁS

Full text search

DEUTSCH TAMÁS
DEUTSCH TAMÁS ifjúsági és sportminiszter: Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Kedves Képviselő Úr! Az ön által említett sportcélú ingatlanok tulajdoni helyzete rendezett: ezek a sportcélú ingatlanok a magyar állam tulajdonában vannak. A kérdés, amivel a kormány foglalkozni fog február végén, március elején, hogy ezeknek az állam tulajdonában lévő sportcélú ingatlanoknak ki legyen a vagyonkezelője. Gondolom, ön mint az elmúlt négy esztendőben politikai államtitkári tisztséget betöltő személy, ismeretében van annak, hogy az államháztartásról szóló törvény alapján valamennyi, az állam tulajdonában lévő vagyontárgynak van vagyonkezelője.
Mivel 1999. január 1-jével létrejött egy új ágazati minisztérium, méghozzá az Ifjúsági és Sportminisztérium, így teljesen természetes, hogy bármely más ágazathoz hasonlóan, az állam tulajdonában lévő, az ágazati tevékenységhez kapcsolódó állami tulajdon vagyonkezelője ez a minisztérium legyen. Ennek egyrészt takarékossági okai vannak, hogy sokkal hatékonyabban, eredményesebben tudjuk kezelni ezeket az ingatlanokat, s éppen a sportcélú ingatlanok amúgy rendkívül rossz műszaki állapotának fejlesztése szempontjából van ennek indokoltsága.
Hogy ez a gondolat először nem a mi fejünkben merült fel, arra bizonyíték, hogy az önök kormánya 1998. február 4-én hozott egy, ezzel a törekvéssel teljesen egy irányba mutató határozatot, amely a fővárosi, úgynevezett kiemelt egyesületek által használt, de állami tulajdonban lévő sportcélú ingatlanok közül valamennyinek a vagyonkezelését az akkori sporthatósághoz - nevén idézve: az OTSH-hoz - kívánta helyezni.
Azt, hogy bármely kormányzati előterjesztéssel kapcsolatban, annak készítése során szakmai vita van, én természetesnek tekintem. Tudom, hogy ellenzéki oldalról örömmel beszélnek koalíciós konfliktusról: koalíciós konfliktus politikai kérdésben lehet. Azt gondolom, hogy a közös munka sok-sok tárgyalást, előkészítést igényel, s amikor februárban a kormány elé terjesztjük ezt a javaslatot, addigra teljes szakmai egyetértést sikerül ebben a kérdésben kialakítani. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť