DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Az 1998. december 28-án letett esküje óta egy olyan barátságos mérkőzésnek lehetünk tanúi, amelynek tétje a sportcélú ingatlanok tulajdonjogának rendezése. Ez a mérkőzés, úgy tűnik, elég szép sajtóvisszhangot kap. Kigyűjtettem: 214 oldalt tesz ki azon tudósítói jegyzék, amely már egy, a világbajnokság döntőjébe jutott magyar labdarúgó-válogatottnak is dicsőségére válna. Ez a tudósítás arról szól, hogy azon ingatlanokat, amelyek jelenleg minisztériumi kezelésben vannak, célszerű lenne az Ifjúsági és Sportminisztérium alá vonni, míg bizonyos tárcák a saját maguk által kezelt ingatlanok esetében ezzel nem szívesen azonosulnának.
Tudom, hogy a minisztériumok nem a legjobb kezelői a sportcélú ingatlanoknak, és feltételezem, hogy ha ez egy kézbe kerül, az sem oldja meg a problémát, hisz a jövő az, hogy a sportegyesületek szponzorok bevonásával tudják ezt megfelelő szinten fenntartani. Különbségek vannak a sportcélú intézmények minősége, feladata és ellátási köre között is.
Nagyon szeretném, ha ezt a barátságosnak induló mérkőzést a koalíción belül úgy oldanák meg, hogy ennek sem az ingatlanok, sem pedig az azokat igénybe vevő sportolók nem látnák kárát. Ezért kérdezem a miniszter urat - feltételezve, hogy most szünet van, hiszen ebben az ügyben már három napja nem jelent meg tudósítás a mérkőzés állásáról -, hogy a második félidőre milyen eredményben tudnak megállapodni. Vagy ez a mérkőzés az ön által is említett fair play szabályok szerint lesz-e lebonyolítva, mindnyájunk megelégedésére? (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť