DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD egészségügyi miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Képviselő Asszony! Azt gondolom, amikor a mai parlamenti ülésen Sasvári Szilárd felvetette a szülő nők, a szülések körülményeit, amikor Béki Gabriella kérdezte, hogy mit teszünk a fogamzásgátlás optimalizálásra, és most, amikor képviselőtársam megkérdezte, mit tervez a tárca, mindez arra utal, hogy kitüntetett jelentőségű kérdésről van szó. Amit Pusztai államtitkár asszony elmondott a szülészeti osztályok kérdéséről, s amit - utalva a miniszterelnök úr Vigadó-beli beszédére is - Béki képviselő asszonynak válaszoltam, annak összegezése az, amit most elmondhatok.
Ez komplex kérdés: ennek kapcsán felmerülnek társadalmi, gazdasági, szociális és egészségügyi kérdések. Mivel mi az egészség kérdését a polgári programban kitüntetett értéknek, kincsnek tekintettük és alapegységnek a családot, így azt gondolom, a család szaporodását, a kívánt gyermekek megszületését előtérbe helyezzük.
Mit tehet az egészségügy? Kialakítottuk azt a komplex programot, amelyet szeretnénk elterjeszteni és gyakorlatilag minden megyében megvalósítani, hogy az ifjú nemzedék, gyermeket várva, jó családkoncepcióval induljon útnak. A társadalmi modell, a családmodell, a család értékké válása ugyancsak a programunk szerint halad, és mivel komolyan vettük ezt, így a családtámogató intézmények: a családi pótlék, a gyes, a gyed már működnek. A család komplex támogatási programja az év második felére elénk kerül, nagy valószínűséggel parlamenti döntést igénylő előterjesztésekben.
Mit tehetünk a terhesekért? A fogamzás előtti gyógyszeres támogatást már megadjuk, a várandósokat gondozzuk, és mindent megteszünk az újszülött befogadásáért.
Köszönöm a kérdést. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť