DR. JÁRAI ZSIGMOND

Full text search

DR. JÁRAI ZSIGMOND
DR. JÁRAI ZSIGMOND pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Először is a Hitelgarancia Rt.-ben 50 százalékos részesedése van a magyar államnak, amelynek nem a Pénzügyminisztérium, hanem az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaság a kezelője, ennek ellenére szívesen válaszolok az ön kérdésére.
Valóban, 1998. december 7-én tartott közgyűlést a Hitelgarancia Részvénytársaság, ahol - ha jól tudom - a részvényesek egyhangúlag, de legalábbis 99 százalékos többséggel új vezérigazgatót választottak. A társaság részvényesei ezen a közgyűlésen kinyilvánították, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a pénzintézetekkel fenntartott kapcsolatokra, a társaság szolgáltatásainak minőségi javítására, a folyamatok gyorsítására. Ezzel egyidejűleg módosul a garanciavállalás költségvetési felső határa is. Ezek az intézkedések azért szükségesek, mivel a kormány az új kis- és középvállalkozási stratégiája nyomán dinamikus növekedéssel számol a Hitelgarancia Részvénytársaságnál is.
Egyébként a társaság vezérigazgatója egy több mint húszéves banki gyakorlattal rendelkező vezető lett, aki korábban már a Hitelgarancia Részvénytársaságnál is dolgozott. Az ő feladata az, hogy más bankokkal a korábbinál jobb kapcsolatot építsen ki, és fellendítse a Hitelgarancia Részvénytársaság tevékenységét. Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť