ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a közterület-felügyeletről szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. Az előterjesztést T/861. számon, az egységes javaslatot pedig T/861/125. számon kapták kézhez.
Mivel az egységes javaslathoz az előterjesztő módosító javaslatokat nyújtott be, záróvitára is sor kerül.
Indítványozom, hogy az Országgyűlés a T/861/127. számú ajánlásban szereplő módosító javaslatokat összevontan tárgyalja meg. Aki javaslatommal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége elfogadta az indítványt.
Megnyitom tehát a záróvitát. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Nem kíván. Mivel felszólaló nem jelentkezett, a záróvitát lezárom.
Megkérdezem Kontrát Károly államtitkár urat, hogy kíván-e szólni. (Dr. Kontrát Károly jelzi, hogy nem.) Így neki sincs oka, hogy a vitában elhangzottakra válaszoljon. (Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! Most a módosító javaslatokról határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előterjesztő módosító javaslatait az ajánlás 1., 2., 3. és 4. pontjai szerint, melyeket az alkotmányügyi bizottság támogat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: a módosító javaslatokat 259 igen, 2 nem szavazattal, 3 tartózkodással az Országgyűlés elfogadta. Közben mint a szimultán sakkozónak, annyifelé kell figyelni, tisztelt Országgyűlés! (Derültség és taps az MSZP soraiban.)
Most a zárószavazás következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a közterület-felügyeletről szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint.
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 227 igen, 21 nem szavazattal, 10 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť