ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 2., 3., 5., 6., 7., 8., 38., 41., 51., 52., 55. és a kiegészítő ajánlás 3., 8. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Felhívom figyelmüket, hogy ezek közül az ajánlás 14., 20., 21., 22., 23., 24., 39., 40., 46., 47., 49., 50., 56., 57., 58., 59., 60., 61., 62., 65., 66., 67., 70., 72., 73., 74., 75. és 76. pontjainak és a kiegészítő ajánlás 12., 13. és 14. pontjainak elfogadásához a jelen lévő képviselők 2/3-ának "igen" szavazatára van szükség.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a minősített többséget igénylő támogatott módosító javaslatokat. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 223 igen, 23 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a további támogatott módosító javaslatokat teszem fel szavazásra az egyszerű többség szabályai szerint.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az egyszerű többséget igénylő támogatott módosító javaslatokat 206 igen, 21 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 15., 16., 17., 19. egymáshoz kapcsolódó pontjaiban Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslatot az ideiglenes és a huzamos tartózkodási engedély, valamint a bevándorlási engedély visszavonására vonatkozó rendelkezésekkel kívánják kiegészíteni, illetve módosítani az idegenrendészeti törvényt. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igen, 146 nem, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 26. pontjában Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslat 23. §-ában az idegenrendészeti törvény 33. § (2) bekezdésének módosítását javasolják. Lényege: a kiutasítási időtartam útlevélbe történő bejegyzésétől el lehet tekinteni, ha a külföldi vállalja az ország önkéntes elhagyását. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen, 183 nem, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 28. pontjában Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslatot új paragrafussal kívánják kiegészíteni. Ebben azt javasolják, hogy az idegenrendészeti és a bírósági hatósági kiutasítás együtt ne legyen alkalmazható. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 62 igen, 181 nem szavazat, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(23.00)
Az ajánlás 29. és 30. pontjában Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslat 27. § (1) bekezdésében az idegenrendészeti törvény 36. § (1) bekezdése e) pontjának módosítását és (2) bekezdése elhagyását kezdeményezik. Ezekben az idegenrendészeti őrizet elrendelésének szabályait kívánják megváltoztatni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 63 igen szavazattal, 184 nem szavazat ellenében, 0 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 32., 33. és 35. pontokban Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslat 27. §-ában az idegenrendészeti törvény 36. § (7) bekezdésének módosításával és új bekezdésekkel történő kiegészítésével az idegenrendészeti őrizet időtartamának 6 hónapra történő csökkentését és 12 hónappal történő meghosszabbításának lehetőségét javasolják. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! Most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 66 igen szavazattal, 183 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 34. pontban Fenyvessy Zoltán a törvényjavaslat 27. §-ában az idegenrendészeti törvény 36. § (8) bekezdése helyébe új rendelkezés felvételét javasolja. Lényege: idegenrendészeti őrizet helyett kötelező tartózkodási hely is kijelölhető. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! Most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen szavazattal, 230 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 36. pontban Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslat 27. §-ában az idegenrendészeti törvény 36. § (9) bekezdésének módosítását javasolják azzal, hogy az idegenrendészeti őrizet ismételten elrendelhető, ha a külföldi a kiutasítás hatálya alatt újabb szabálysértést vagy bűncselekményt követ el. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 178 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 37. pontban Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslatot új szakasszal javasolják kiegészíteni, amelyben előterjesztik, hogy mely esetekben nem vehető idegenrendészeti őrizetbe a külföldi személy. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 56 igen szavazattal, 190 nem szavazat ellenében, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 43. pontban Világosi Gábor és Hack Péter a kijelölt helyen tartózkodó külföldivel szemben alkalmazható szabadságkorlátozás szabályát terjesztik elő a törvényjavaslat új szakasszal történő kiegészítésével. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 190 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 44. pontban Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslat 30. §-a helyébe új rendelkezés felvételét javasolják. Ebben a külföldi számára kiállított tartózkodási és munkavállalási engedély részletes szabályait fogalmazzák meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 192 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 53. pontban Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslat 34. §-ában a menekültügyi törvényt új szakasszal kívánják kiegészíteni, melyben a kérelmező számára kijelölt szálláshelyre vonatkozó szabályokat terjesztik elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 59 igen szavazattal, 191 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 71. pontban Világosi Gábor és Hack Péter a törvényjavaslatot új szakasszal javasolják kiegészíteni. Ebben a tiltott határátlépés minősített esetének Btk.-beli szabályozását terjesztik elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal, 179 nem szavazat ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavaztunk. (Nincs ilyen jelzés.) Nincs ilyen.
A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť