ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 40., 42., 47. pontjaiban, valamint a kiegészítő ajánlás 5. és 16. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 183 igen szavazattal, 37 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett elfogadta.
»Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/728/139. számú ajánlás 5., 16., 19., 31., 40., 44., 45., 47., 48., 61., 62., 64., 76., 82., 92., 96., 97., 102., 104., 107., 114., 117., 121., 122., 123. pontjait, továbbá a T/728/151. számú kiegészítő ajánlás 5. és 9. pontjait az előterjesztő támogatja.« (Téves ismertetés.) Az ajánlás 12. és 13. pontjai alternatív megoldást kínálnak a törvényjavaslat 3. §-ában a szociális ellátó szerv hatáskörének megállapítását tartalmazó rendelkezés módosítására.
A 12. pontban Szabó Sándorné és Üszögi-Bleyer Jenő az igénybevételhez, a 13. pontban pedig Erkel Tibor az igazolványba beírt lakcímhez köti a hatáskört. Először a 12. pontot teszem fel szavazásra, a bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 76 igen szavazattal, 165 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Gyárfás Ildikó és Szabó György a törvényjavaslat 2. § (2) bekezdésében a törvény 4. § (1) bekezdése m) pontját és a törvényjavaslat további részét az "önkormányzati" szövegrésszel javasolják kiegészíteni. Az önkormányzati és foglalkoztatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 63 igen szavazattal, 191 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül nem fogadta el.
Most a 13. pontról szavazunk Erkel Tibor javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen szavazattal, 215 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 16. pontjában Füle István a törvényjavaslat 4. §-ából a törvény 20/A. § (3) bekezdése felvezető mondatának kiegészítésével a beutaló határozatok nyilvántartásának kétévenkénti felülvizsgálatát írja elő. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 64 igen szavazattal, 198 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 22. pontjában Béki Gabriella a törvényjavaslat 8. § (1) bekezdésében a törvény 37/A. § (3) bekezdése b) pontjának módosításával az együttműködés igazolása időtartamának rövidítésére tesz javaslatot. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 85 igen szavazattal, 183 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 24. pontjában Béki Gabriella a törvényjavaslat 10. § (2) bekezdésének kiegészítésével a törvény 37/C. § (3) bekezdésében a díjazás mértékének megállapítására terjeszt elő indítványt. Az egészségügyi bizottság kivételével egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 99 igen szavazattal, 172 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 26. pontjában Erkel Tibor a törvényjavaslat 12. §-ában a törvény 42. § (1) bekezdés c) pontjának elhagyásával azt kezdeményezi, hogy kapjon ápolási díjat a hozzátartozó, ha középiskola vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója. Az egészségügyi bizottság kivételével egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 96 igen szavazattal, 177 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 7. és ehhez kapcsolódva a 13., 14. és 19. pontokban Gyárfás Ildikó és Szabó György a hajléktalanok számára ellátást nyújtó intézményeket "szállást biztosító intézményként" és "gondozó otthonként" javasolják megkülönböztetni. Az foglalkoztatási bizottság kivételével egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 100 igen szavazattal, 176 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 8. pontjában Gyárfás Ildikó és Szabó György a törvényjavaslat 15. §-ában a törvény 57. § (3) bekezdésének kiegészítését javasolják. Ebben a szociális intézmények gondozotti létszámát telephelyenkénti 150 főben kívánják megállapítani. Ehhez kapcsolódóan a 38. pontban átállási határidőt is biztosítanak. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 95 igen szavazattal, 190 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(19.10)
Az ajánlás 33. pontjában Béki Gabriella a törvényjavaslat 19. §-ában a törvény 65. § (3) bekezdése b) pontjának kiegészítését javasolja azzal, hogy a családsegítő szolgálat csak kérelemre nyújtson tanácsadást. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 94 igen szavazattal, 189 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 34. pontjában Béki Gabriella a törvényjavaslat 19. §-ában a törvény 65. § (3) bekezdése d) pontjának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés szerint a családsegítő szolgálat intézkedik a meghallgatott panaszok orvoslása érdekében. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen szavazattal, 192 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 38. pontjában Béki Gabriella a törvényjavaslat 21. §-ában a törvény 69. § (2) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy a fogyatékos személyek otthonában bármilyen korú enyhe értelmi fogyatékos csak kivételes esetben legyen elhelyezhető. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 igen szavazattal, 186 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 17. pontjában Gyárfás Ildikó és Szabó György a törvényjavaslatot új szakasszal javasolják kiegészíteni. Ebben a pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek rehabilitációs intézményének ellátási feltételeit fogalmazzák meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 104 igen szavazattal, 185 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 20. pontjában Gyárfás Ildikó és Szabó György a törvényjavaslat 31. §-ában a törvény 85/A. § (3) bekezdése b) pontjának módosítását javasolják. Az alaprendelkezés a lakóotthonban elhelyezhető személyek körét tartalmazza. Az ajánlás 44. pontjában Béki Gabriella ugyanilyen tartalommal terjeszt elő módosító javaslatot. Először a kiegészítő ajánlás 20. pontját teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal, 188 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 44. pontjáról határozunk, amelyet az egészségügyi bizottság kivételével egyik bizottság sem támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 igen szavazattal, 182 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 22. pontjában Gyárfás Ildikó és Szabó György a törvényjavaslat 32. §-ában a törvény 88. § (3) bekezdésének kiegészítésével azt javasolják, hogy a Fővárosi Önkormányzat is kijelölhessen módszertani feladatokat ellátó intézményt. A foglalkoztatási bizottság kivételével egyik bizottság sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen szavazattal, 195 nem ellenében, tartózkodó szavazat nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 52. pontjában Béki Gabriella a törvényjavaslat 37. §-ában a törvény 94/A. § (1) bekezdése c) pontjának módosításával azt indítványozza, hogy a szociális ellátás iránti kérelemről csak a képviselő-testület dönthessen, ha az önkormányzat tartja fenn a bentlakásos intézményt. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 106 igen szavazattal, 199 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 29. pontjában Gyárfás Ildikó és Szabó György a törvényjavaslat 48. § (3) bekezdésében a törvény 117. § (3) bekezdésének módosítását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a személyi térítési díj megállapítására vonatkozik. Felhívom a figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása magában foglalja az ajánlás 58. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 111 igen szavazattal, 199 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Szabó Sándorné és Üszögi-Bleyer Jenő javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 58. pontja szerint, amelyet a bizottságok nem támogatnak. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 igen szavazattal, 195 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító indítványról, amelyről döntenie kellett volna az Országgyűlésnek, de nem szavazott. (Senki sem jelentkezik.) Nincs ilyen észrevétel.
A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť