BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Az APEH etikai kódexe kimondja: "A törvény vagy az etikai normák megszegésének látszata is épp olyan káros lehet, mint a törvény tényleges megsértése, mert ugyanúgy megrendítheti az állampolgárok adóhivatalba vetett bizalmát." Szép elvek - nézzük a gyakorlatot!
Mint azt a sajtóban olvashattuk, a BÁV Rt.-re többen is szemet vetettek, nyilván a bizományihoz tartozó zálogfiókok busás haszna miatt. Először egy magánvállalkozás kívánta megvenni a bizományi részvényeinek többségét. Ezt a céget a Fidesz vezetői jól ismerik. A tulajdonos válasza azonban elutasító volt. Másodszor maga az állam jelentkezett a Magyar Fejlesztési Bank képében. Mint ismeretes, ez az a bank, melynek a Postabankkal összefüggő veszteségeit az Orbán-kormány másodszor is konszolidálta. Egyébként ez az a bank, melyet az állam beruházások hitelezésére hozott létre, nem pedig cégvásárlásra. A tulajdonos válasza most is elutasító volt.
Igen ám, de megint jöttek, kopogtattak - a látogató ezúttal az adóhivatal volt. Miközben a derék ellenőrök keresték a kákán a csomót, az állam újabb ajánlatot tett. Ezt az ajánlatot - ahogy mondani szokás - már nem lehetett visszautasítani. A bizományi az államé lett, ez mintegy 3 milliárd forintjába került az adófizetőknek.
Foglaljuk össze a történetet! Az a látszat, hogy egy túlkonszolidált állami bank közpénzekből kíván zálogosdit játszani. Az a látszat, hogy a kormány a tisztességesen dolgozó adóellenőrök szándéka ellenére politikai és üzleti zsarolásra használja fel az adóhivatalt. Az a látszat, hogy ez összefügg Simicska Lajos kinevezésével. Egyetlen kérdés marad csupán: miért nem ad a látszatra a kormány? Mint elfogulatlan képviselő, várom szíves válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť