DR. BOGNÁR LÁSZLÓ

Full text search

DR. BOGNÁR LÁSZLÓ
DR. BOGNÁR LÁSZLÓ (MIÉP): Nagyon szépen köszönöm a szót, elnök asszony. Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdésemet még januárban tettem be, amikor még jeges volt a Balaton, tehát akkor még nem lehetett feltölteni annyira, mint ma, de lassan őrölnek Isten malmai, hosszú az idő.
A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság felmérése szerint a Balaton-part menti telek- és villatulajdonosok évről évre mintegy 100-150 négyzetméter területet tulajdonítanak el a Balatontól. Kiirtják a nádast, feltöltik építési törmelékkel, majd szépen szilárd burkolattal látják el.
Az elmúlt szombaton a Kossuth Rádió is beszámolt arról, hogy mintegy 200 illegális partfeltöltés történt 1998-ban. Nem csupán eltulajdonításról, lopásról van szó, hanem ezáltal a tó tönkretételéről is, hiszen a tó öntisztító hatása is csökken, mivel a hullámok nem tudják a partra kisodorni a vízben lévő szilárd szennyeződéseket. A vízügyi igazgatóság felmérése szerint mintegy 300 megnevezett telektulajdonos magánosított a közkincsből. A vízügyi igazgatóság tehetetlen, mivel a felmért tulajdonosok az anyagi eszközökön túl politikai összeköttetésekkel is rendelkeznek; politikusok, képviselők, önkormányzati és megyei képviselők is vannak köztük.
A bírósági bontási határozatokat nem hajtják végre, de legtöbbjét a Legfelsőbb Bíróság visszautalja az elsőfokú hatóság részére új tárgyalás céljából. Ez a 22-es csapdája, a kör bezárul. Viszont mégis furcsának tartom azt is, hogy a végrehajtás, a jogerős bontási határozat... - az eredeti állapotok visszaállításának költségeit a villatulajdonosok visszakövetelik a vízügyi igazgatóságtól. Kérdésem...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť