HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Örülök annak, hogy az államtitkár úr nagymértékben visszaigazolta azt, amit mondtam, hogy az elmúlt négy évben csökkent a munkanélküliség, mostanában érezhetők szezonális ingadozások. Ezekre a szezonális ingadozásokra próbáltam rámutatni. Aki abba az egy ezrelékbe esik, aki elvesztette a munkáját, annak ez nem szezonális ingadozás, hanem az élethelyzetének a negatív megváltozása. Abban a borsodi térségben, amelyben másfél százalékkal nőtt a munkanélküliség, az embereket kevéssé vigasztalja, hogy, mondjuk, esetleg Budapesten csökken.
A válasz korrekt, azonban két dolog hiányzott belőle; az, hogy milyen kormányzati intézkedéseket terveznek önök azért, hogy jelentősen csökkenjen a munkanélküliség száma. Másrészt arról egyáltalán nem beszéltünk, noha államtitkár úr erre négy percben persze nem válaszolhatott - hosszabb téma lenne -, hogy mit tehetnénk azért, hogy a foglalkoztatási ráta az Európában egyedülállóan alacsonyról felemelkedjen, és legalább félmillió új munkahely (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) keletkezzen Magyarországon. Ezért nem fogadom el a választ.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť