KÉKKŐI ZOLTÁN

Full text search

KÉKKŐI ZOLTÁN
KÉKKŐI ZOLTÁN (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Belügyminisztérium 301/B/580/3/1994. szám alatt a Baranya Megyei Vízmű által nem közművagyon önkormányzati tulajdonba adása és az alapítók kijelölése ügyében hozott határozatot. Ezt követően az érintett hat alapító kialakította álláspontját, melynek lényege, hogy a megállapított százalékos arányban a működő vagyont mihamarabb át kell adni, s ezzel a megye településének vízellátását, annak biztonságát fenn lehet s kell tartani.
Sajnálatos, hogy a minisztérium döntése a mai napig nem realizálódott, vagyis a vagyonátadás számtalan és különböző médiákban megjelenő nyilatkozat, határidő ellenére sem fejeződött be. Ez az állapot a gazdálkodási folyamat fokozott figyelembevételével tovább nem tartható. Nem vitás ugyanis, hogy becsületes, korrekt és a számviteli törvény előírásainak megfelelő munkát végezni, gazdálkodni csak akkor lehet, ha a végelszámolás megtörténik, és a működő vagyon bejegyzésre kerül az önkormányzat könyveibe. Amíg ez nem történik meg, addig lehetetlen az amortizáció képzése is. Az eszközök folyamatosan használódnak el, és a gazdálkodásban ez jelentős nehézséget okoz, így a minőségi vízellátást ez veszélyezteti. Tudomásul kell venni azt is, hogy az önkormányzati törvény II. fejezet 8. §-ának (4) bekezdése rögzíti: az önkormányzat köteles gondoskodni az egészséges ivóvízellátásról.
(0.30)
Ennek az igen fontos követelménynek az önkormányzat csak akkor tud eleget tenni, ha az ügyben hozott határozatot minél hamarabb foganatosítják, és záros határidőn belül a vagyonátadás és végelszámolás befejeződik. Kérdezem tehát, mikor hatályosul a Belügyminisztériumnak a Baranya Megyei Vízmű által kezelt nem közművagyon önkormányzati tulajdonba adása ügyében hozott határozat.
Tisztelettel várom a választ. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť