VÁRHEGYI ATTILA

Full text search

VÁRHEGYI ATTILA
VÁRHEGYI ATTILA, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Úgy látszik, elkövetkezik annak is a sora, hogy minden egyes ülés után, a napirendi pontok után Bauer Tamás legkülönbözőbb feltételezéseire kell reagálnom.
Az egyik, hogy szeretném felhívni a figyelmét a képviselőtársamnak, hogy ha jól emlékszem, az egyébként máskor két sorral előtte ülő képviselő asszony, Kóródi Mária szokta volt elmondani, hogy a Házszabálynak milyen rendelkezéseit kell betartani, és Kuncze Gábor is felhívta a figyelmet arra, hogy milyen rendelkezéseket kell betartani a Házszabály tekintetében egy-egy indítvány kapcsán.
Szeretném felhívni a figyelmét, hogy egyébként a bizottságok elfogadott ügyrendjét is be kell tartani a Házszabály értelmében, abban pedig az szerepel a bizottság elnökétől kapott tájékoztatás szerint, hogy az ügyrend szerint bizottsági héten pénteken tart ülést az úgynevezett megfigyelési bizottság, egyébként ettől eltérő esetben a rendes ülések közötti időszakban a bizottsági tagok egyötöde indítványozhatja bizottsági ülés összehívását.
(0.40)
Tehát minden módon, a Házszabály betartása és az ügyrend szerint eljárva, össze lehet hívni a bizottsági ülést.
A másik, amire szeretném a figyelmet felhívni, hogy a miniszterelnök úron semmiféle hazugság gyanúja nincsen. Egyrészt azért, mert a maga részéről az állításai alátámasztásához szükséges dokumentumokat a bizottságnak eljuttatta. A másik pedig, hogy nagyon kérem a képviselő urat, semmiképpen ne aggódjon az elkövetkezendő 2 hónapban a miniszterelnök úr szavahihetősége tekintetében! Higgye el, nagyon pontosan tudja mindenki, hogy mivel a miniszterelnök úr átadta a dokumentumokat, a szavahihetőségéhez kétség nem férhet.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť