DR. HORVÁTH BALÁZS

Full text search

DR. HORVÁTH BALÁZS
DR. HORVÁTH BALÁZS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Különös, ambivalens állapot előterjesztőként és pártfrakció vezérszónokaként is beszélni, megpróbálom a kettőt harmonizálni.
A magam részéről természetesen a törvényjavaslatot nem vonom vissza, három okból. Egyrészt az indokolás bármikor módosítható. E parlament általam ismert időszakában ez az első olyan alkalom, amikor a kormány meglepő tárgyi ismeret nélkül és annak hiányában indokolást kifogásol.
A tárgyi ismeret hiánya a következő, miniszter úr: az építési törvény a zártkertekkel kapcsolatban speciális rendelkezéseket tartalmaz, és itt megkülönböztetett mezőgazdasági ingatlant. Kérem, nem vitatom azt, hogy az indokolásnak az a passzusa, amelyre ön hivatkozott, nem tökéletes, stiláris kívánnivalókat hagy maga után, de azt javaslom, hogy a tartalmát, amelyet ön hibásnak tartott, szakemberekkel vizsgáltassa fölül, és természetesen a szakemberek szakmai ismereteit is alaposan meg kell vizsgálni az építési törvény aspektusában. Rendkívül súlyos dolog, ami itt elhangzott - nem az én számból. Szakmailag az az indokolási mondat kifogástalan; nem vitatom, hogy stilárisan rossz. Én nem tudom, hogy milyen törvények milyen apparátusból milyen színvonalon kerülnek ki. Egy dolgot tudok, hogy a XXXII-es a vicc határát súrolta; egy olyan rossz törvényjavaslat volt, amelyről akkor is elmondta a Magyar Demokrata Fórum nevében a felszólaló - ebben az esetben én -, hogy kizárólag azért szavazzuk meg, hogy környezeti katasztrófa a Balaton partján ne történjen. Ezt kívántuk Rajcsányi és Turi-Kovács képviselő urakkal orvosolni.
Az előterjesztő és természetesen a Fórum is minden módosító indítványt, amely ésszerű, természetes és logikus, támogatni fog, a magam részéről is támogatni fogom. Egy dolgot viszont elvárok a frakció és a magam nevében az általam is választott kormánytól: hogy akkor, amikor az általa elkövetett szarvashibát kormánypárti frakciótagok orvosolni kívánják, a stílussal és a minősítéssel fokozottabb figyelemmel törődjön.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť