DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Tisztelt előterjesztők közül azok, akik továbbviszik ezt az előterjesztést, amelynek egyik gondozója, Rajcsányi Péter képviselőtársunk időközben elhalálozott.
Rendkívül nehéz helyzetben van a kormány akkor, amikor véleményt kell nyilvánítania erről a beterjesztésről. Ugyanis ennek a beterjesztésnek a lényegével egyetért a kormány; ezek szakmailag megalapozott, jó beterjesztések, hiszen az egészre azért került sor, mert Rajcsányi Péter, Turi-Kovács Béla és Horváth Balázs előterjesztők világosan felismerték, hogy az alkotmánybírósági döntés következtében meghozott törvénynek vannak hiányosságai, és ezeket a hiányosságokat érdemes helyrehozni.
Hadd legyen szabad arra utalnom azonban, hogy a most korrigált hatályba léptetési időponton túlmenően olyan szarvashibák vannak ebben az előterjesztésben, mint például a részletes indokolásban a 2. § indító mondata, amely a következőképpen hangzik: "Nem a volt zártkerti területekbe tartozó mezőgazdasági területekre vonatkozó..." Kérem, ha van ember, aki ezt megérti, akkor minden elismerésemmel adózom annak, aki ezt a képtelenül bonyolult mondatszerkesztést felfogja vagy ezt magyar nyelven előadottnak tekinti.
Tehát engedjék meg, hogy azt mondjam, ilyen szinten nem lehet törvényjavaslatot előterjeszteni. Ezért azt javaslom az előterjesztőknek, hogy vonják vissza ezt az előterjesztést, dolgozzák át az előterjesztésüket, mert az előterjesztés szükséges, hasznos, jó, de ilyen mondatok nem szerepelhetnek egy olyan előterjesztésben, amelyik a kormány támogatására tart igényt.
Ezért a legnagyobb sajnálatomra, noha szakmailag egyetértek az előterjesztőkkel, noha indokolt az előterjesztés, de én az ilyen színvonalon való előterjesztést még a saját apparátusom ajánlása ellenére sem tudom támogatni.
Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť