DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Két dologra szeretnék utalni. Az egyik az, hogy amit a miniszter úr stilárisan mondott, teljesen igaz, kötelességemnek tartom azonban néhai Rajcsányi Péter védelmében elmondani, hogy szinte biztosan leírási hiba történt, és nem az ő kvalitásával volt baj. Mindössze az történt, hogy a vonatkozó korlátozást nem "tovább szigorítja", hanem "szigorítja tovább", és ebben a pillanatban már értelmes a mondat; és kimaradt egy "ha" a kizárólag elől, ami minden bizonnyal leírási hiba volt. Ezt kötelességemnek tartom elmondani, mert még egyszer mondom, a magam részéről szerettem és tiszteltem is Rajcsányi Pétert.
Ami az érdemi részét illeti, kezdetben elmondtam és újra elmondom, hogy itt arról van szó - és jó lenne, ha ezt tudomásul vennénk -, hogy mi a hibát elfogadtuk, elismertük, az előterjesztő annak idején maga is tudta valóban, hogy bizonyos hibák vannak, és az idő szorítása miatt kellett előterjeszteni úgy a törvényjavaslatot, ahogy elő kellett. De könyörgök, azért legyünk már annyira önkritikusak ellenzéki oldalon is, hogy talán jobb lett volna, hogy amikor fel tetszettek ismerni, hogy a gazdasági törvényben súlyos fogyatékosságok vannak, akkor arra nem várnak egy évet, hanem azonnal módosítják! Még jobb lett volna, hogy a gazdasági törvényből következő bűncselekmények üldözéséhez szükséges büntetőjogi szabályok tekintetében - ahol a kibúvókat oly tökéletesen megtalálták akár egy-két hónappal a törvény életbelépése után a jogszabály-alkalmazók - ezt figyelembe veszik, és nem várnak vele egy évet vagy hosszú időt, hanem azt mondják, hogy kérem, itt joghézag van, és ezt a joghézagot be kell tömni. Vagy gondoljunk arra, amikor emberek hatalmas pénzeket vettek fel bizonyos kötvényeknél, mert az adó tekintetében joghézag volt!
Azt gondolom, hogy ez a kormány nem akar egy évet várni akkor, ha hibát követ el, hanem ha hiba van, akkor azt korrigálni fogja a jövőben is, még akkor is, ha esetleg éppen hogy csak megszáradt a papíron a nyomdafesték. Ebben egyet kellene értenünk, hiszen oly kevés dologban értünk egyet, de a jobbítás szándékában talán mégiscsak egyet kellene értenünk.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť