LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ, a területfejlesztési bizottság előadója: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A területfejlesztési bizottság is megtárgyalta ezt a törvénymódosítást 1999. május 20-ai ülésén. A bizottság általános vitára alkalmasnak találta ezt a törvénymódosítást, hiszen felmérte azt a gondot, ami a Balaton-parton az ott élő, az ott lakó emberek problémája. Hiszen a Balaton mint egy kiemelt üdülőkörzet, Magyarország nemzeti kincse, és ezt a nemzeti kincset nekünk meg kell óvnunk.
Elismerjük azt, hogy az 1999. évi XXXII. törvény szigorára szükség van, de bizonyos korrekciókkal, bizonyos módosításokkal, amelyeket ez a módosítási javaslat mind tartalmaz. Hiszen, mint az előbb hallottuk Turi képviselő úrtól, vannak olyan infrastrukturális beruházások, olyan közműfejlesztések, amelyek nélkül gyakorlatilag a Balaton vízminőségét nem tudjuk megóvni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy főleg a nyári szezonban mennyire túlterhelt az egész Balaton-part, és sajnos az emberek tömegével járó kommunális szennyvíz, illetve veszélyes hulladékok elhelyezésére jelen pillanatban nincs lehetőség, hiszen a fejlesztésére sincs lehetőség.
Ezért a bizottságunk szinte egyhangúlag támogatta ezt a módosítási javaslatot az általános vitára, és azt hiszem, hogy lesznek majd olyan módosító javaslatok, amelyek ezt finomítani fogják, úgyhogy nagyon kérem a képviselőket, hogy támogassák ezt a javaslatot. Azért is, mert ez a törvény, ez a javaslat felhívja arra a képviselők figyelmét, hogy a Balaton-parton nagyon sok területen nincs kiépítve a szennyvízhálózat, nincsenek meg a szennyvíztisztító telepek, és ha ezt a közeljövőben a mi kormányzásunk alatt nem tudjuk megoldani, akkor azt hiszem, hogy nagyon sokat veszthetünk, hiszen Magyarország idegenforgalma nagyon komoly jelentőséggel bír a nemzetgazdaságban, és ennek az idegenforgalomnak a 30 százaléka a Balaton-parton realizálódik. Ez nemcsak nagyon komoly bevételt jelent, hanem az ott élő állampolgároknak szinte ez az egyetlenegy olyan gazdasági lehetőség - a turizmus, az idegenforgalom -, ami a megélhetésüket biztosítja.
Szeretném kérni a képviselőtársaimat, hogy támogassák ezt a törvénymódosítási javaslatot, és módosításaikkal tegyék még érettebbé és még jobbá. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť