POLONYI KORNÉL

Full text search

POLONYI KORNÉL
POLONYI KORNÉL (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Erről a törvényjavaslatról - az eredeti is, ami módosította a korábbi törvényt - abban a pillanatban, amikor a tudomásunkra jutott, tudtuk azt, hogy rossz. Viszont a Balaton ügye, az ott lévő megoldatlan problémák az utóbbi időkben annyira felértékelődtek, és főleg a NATO-belépésünk miatt a Balaton kelendősége megnövekedett, hihetetlenül megnőttek azok a külföldi vásárlók és befektetők, akik minden talpalatnyi földet meg szeretnének szerezni a Balaton körül, hogy e törvény beiktatásával tudtunk pillanatnyilag féket szabni ezeknek a telekszerzési akcióknak.
Amikor a törvény megjelent, abban a pillanatban Rajcsányi képviselőtársunk és Horváth Balázs rájöttek arra, hogy ezt a törvényt, amint megjelenik és amint erre mód nyílik, módosítani kell, mert bizonyos korlátozások betarthatatlanok. A parti sáv 30 méteres korlátozása olyan tilalmat rendelt volna el, ami hihetetlen bonyodalmakat okozott volna a későbbiekben, lehetetlenné tette volna a parton lévő létesítmények működtetését, a karbantartást és az egyebeket.
Kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy ezt a törvénymódosítást támogassák, annak ellenére, hogy a megfogalmazásban - teljesen jogos a miniszter úr kifogása - vannak kívánnivalók, de azt a célt tartjuk a szemünk előtt, hogy a törvénnyel és ezzel a módosítással rendet próbálunk teremteni egy olyan üdülési területen, ahol hihetetlenül nagy feszültségek vannak építésrendészeti és egyéb vonatkozásokban.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť