SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Full text search

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Úgy érzem, hogy alapvető konszenzus van abban, hogy a társadalmi szervezetek a demokrácia alapkövei - ezt hallottuk többször, az imént is.
Én annyit szeretnék hozzátenni, hogy jó lenne, ha abban is alapvető konszenzus lenne, hogy nemcsak a demokrácia alapkövei a társadalmi szervezetek, hanem a társadalom építőkövei is. Azt gondolom, hogy talán ez a vita is hozzájárul ahhoz, hogy egyre inkább ebben is konszenzus legyen. Azt gondolom, hogy ezért kell örömmel konstatálnunk azt, hogy a társadalmi szervezetek bizottsága immár az Országgyűlés állandó bizottsága lett. Tehát e bizottság immár nem pusztán a költségvetési támogatás elosztásában illetékes, hanem annak ellenőrzésében is, illetve általában a civil szféra, a nonprofit szféra segítésében, erősítésében, a jogszabályi környezet javításában és stabilizálásában.
Az ez évi költségvetési támogatások elosztásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja támogatja. Támogatjuk ezt a javaslatot, mert előzetesen elfogadott konszenzussal vagy majd konszenzussal elfogadott elvek alapján készült el ez az előterjesztés. Támogatjuk, mert az előterjesztés fontos értékekre alapozott szakmai előkészítéssel történt meg. Végül, de nem utolsósorban támogatjuk, mert komoly albizottsági munka, hosszú egyeztetés és sok szakértő munkája nyomán alakítottuk ki ezt az előterjesztett országgyűlési határozati javaslatot.
Véleményünk szerint azonban a bizottságnak nemcsak ez volt a feladata, és nemcsak ennyi a feladata, hanem ezen támogatások felhasználásának ellenőrzésében is jelentős szerepet kell vállalnia - vizsgálni, nyomon kísérni. Vajon milyen hatékonysággal tudtuk vagy tudjuk segíteni a társadalmi szervezetek működését? És egyáltalán milyen hatékonysággal tudnak működni e társadalmi szervezetek, illetve hogyan tudják betölteni azokat a különböző feladatokat, amelyeket e szervezetek felvállaltak?
Ezt az ellenőrző szerepet - úgy gondolom - bizottságunk már nemcsak felvállalta, hanem gyakorolja is, hiszen létrejött az ellenőrzési albizottság. Ennek érdekében tartunk többek között miniszteri meghallgatásokat, nem is olyan régen több miniszter úr is meglátogatta bizottságunkat. Ennek érdekében kérünk beszámolót és tájékoztatást a bizottság és az albizottság számára, illetve megpróbáljuk valamilyen módon összehangolni a többször felemlített különböző tárcáknál meglévő és a civil szférát segítő forrásokat.
Különösen fontosnak tartom, hogy a közalapítványok működésével kapcsolatos vizsgálat az ígéret szerint az ellenőrzési albizottság elé fog kerülni, és ezzel a bizottságunk is nagy-nagy szerepet vállalhat a közpénzek, az adófizető állampolgárok pénzeinek hatékonyabb felhasználásában és ellenőrzésében.
Egy folyamat első és fontos lépéséről beszélhetünk az ifjúsági közéleti szervezetek támogatásával kapcsolatosan, hiszen elkülönített keretet meghívásos pályázat alapján, normatív módon osztunk szét. E mostani megoldási módot profiltisztításnak is nevezhetjük, s a normatív módon való keretfelosztást természetesen támogatjuk a magunk részéről azzal, hogy ez a módszer, ez a módozat továbbfejleszthető esetleg az alaptámogatás és a mandátumarányos támogatás közelítésével vagy más módon. De azt gondolom, hogy egy olyan normatív alaptámogatást hoztunk ezzel létre, amely feloldhatja a hosszú évek óta tartó politikai vitát, és talán az elkövetkezendő időszakban ezt a problémát, illetve ezt a vitát nyugvópontra helyezi.
Hangsúlyosan üdvözöljük e mostani javaslatban, hogy mintha helyreállna az egyensúly Budapest és vidék között. Erre is történt már az imént utalás, talán ebben az ügyben is van létjogosultsága az esélyegyenlőség megvalósításáról beszélni. Ha most egy kicsiny lépést tettünk is ebben az ügyben, akkor azt gondolom, már jól végeztük a dolgunkat.
Engedjék meg, hogy néhány felvetett kérdésre is hadd reagáljak. Nyilvánvalóan az imént elég erőteljesen hallottuk azt, hogy politikai döntés születik, illetve az előterjesztés túlságosan politikai dimenzióval történt. Én Béki Gabriella felé annyit tudnék reagálni, hogy úgy érzem, az ő felvetése túldimenzionált vélemény, hiszen eddig is, az eltelt időszakokban is, az eltelt ciklusokban is mindig volt politikai vetülete ezeknek a döntéseknek, tehát ezzel nyilván egyet lehet érteni, és ez nyilván itt az elhangzott véleményekben is benne volt. Azt gondolom, hogy a lehetőségek és a keretek között mégis egy jól elfogadott, konszenzussal kialakított vélemény került az Országgyűlés elé.
Szeretnék reagálni arra a felvetésre is, hogy a költségvetésben 6,1 milliárd forint van a civil szervezetek támogatására a különböző fejezetekben és a különböző tárcáknál. Ugyanakkor mi pedig - hadd idézzem a kifejezést - 317 millió forintról bohóckodunk. Azt gondolom, hogy e kérdés feloldása és megoldása pontosan abban van, hogy a társadalmi szervezetek bizottsága állandó bizottság lett. Úgy gondolom, hogy az eltelt időszak egyik legfontosabb tevékenysége bizottságunk részéről az, hogy - mint említettem - miniszteri meghallgatásokkal, tájékoztatók és beszámolók kérésével megpróbáljuk valahogyan koncentrálni ezeket az összegeket, ezeket a kereteket, és ha már ebben a félévben elértünk ebben egy pici lépést, az már előremutató lehet, azt gondolom, a következő esztendőre, a következő költségvetési évre nézve is.
Két számot szeretnék megismételni: az elmúlt esztendőben, 1998-ban összesen 291 millió forint került felosztásra az ifjúsági közéleti szervezetekkel egyetemben, ugyanakkor ebben az esztendőben az ifjúsági közéleti szervezetek nélkül 298 millió forint kerül szétosztásra a közérdekű társadalmi szervezetek között; összesen pedig 317 millió forint. Azt gondolom, ez az összeg is jelzi azt a minőségi különbséget, amelyet ezzel az elindított folyamattal már el tudtunk érni.
(18.20)
Szeretnék reagálni arra is, hogy az ifjúsági közéleti szervezetek felé irányított összegekről, illetve keretösszegről már a bizottság decemberi ülésén hoztunk egy elvi döntést, ezt a jegyzőkönyvben vissza lehet keresni; tehát nem menet közben született ez a változtatás, hiszen alapvető elvekről már akkor döntött a bizottság. Nyilvánvalóan ennek az aprópénzre váltása már a későbbi hónapok során történt.
Összefoglalva, összegzésképpen: a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja részéről támogatjuk az előterjesztett országgyűlési határozati javaslatot, hiszen ez az előterjesztés konszenzusra törekvő, ez az előterjesztés értékekre alapozott előterjesztés, és ez az előterjesztés szakértői munka, illetve komoly egyeztető munka eredménye. Kérem magam is, hogy az Országgyűlés támogassa ezt a határozati javaslatot.
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť