BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Megköszönöm Lentner Csaba és dr. Veres János képviselőtársaim vélekedését. Végül is arról van szó, hogy a kis követelőknek, a hitelezőknek be kelljen-e fizetni az egy százalékot vagy sem, pusztán erről szól a törvényjavaslat. Azt mondta a jó anyám, "hogyha tudsz, akkor segíts gyorsan, aki gyorsan segít, kétszer segít". Úgy gondoltam, hogy ezek az egyeztetések csak rabolják az időt, és oly nyilvánvaló, hogy mi a szándékunk. Ha a felszámoláskor kevés lesz az az összeg, amely járna, és nem kaphatják meg a teljes összeget, a kisbefektetők tényleg kárt fognak elszenvedni, és a befizetett, nyilvántartásba-vételi díj kifejezetten káruk lesz. Ettől szeretnénk megóvni ezeket a kisbefektetőket. Biztosan Veres képviselőtársam is látta a televízióban, hogy nem igazán szőrmebundákba öltözött hölgyek és urak álltak ott a bankok előtt. Úgy gondolom, hogy tényleg segíteni kell rajtuk.
Még annyit hadd mondjak el, hogy a különbséget nem mi tesszük ezzel a törvényjavaslattal, hanem a törvényben van ez a különbség, a pénzintézeti követelésnél a felszámolás és az eljárási díj tekintetében különbséget tesz már a korábbi törvény. Mi ezzel nem tetézzük tovább a különbséget, pusztán csak arról van szó, hogy indítványozzuk, ne kelljen befizetniük. Látom elnézését e tekintetben, ezért el kell mondanom azt - még van pár másodpercem -, hogy maga a törvény teszi ezzel az eljárással, hogy a pénzintézetek felszámolása esetén ilyen összeget tesz. Úgy gondolom, hogy az egyeztetés reális kifogás, viszont meg kell értenie a gyorsaságot, és ilyen kisebb kérdésekben a parlament lehet színtere az egyeztetésnek, és nem jelenhet gondot.
Az "r" betű pedig pusztán csak egy gépelési hiba. Miután gyorsan csináltuk, és magam gépeltem, ezért esett meg. Nem vagyok gépíró, ezért ugrott be ez a hiba. Elnök úr! Ha lehetne, akkor szíveskedjék kijavíttatni, ezt meg lehet tenni törvényesen.
Köszönöm a szót. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(19.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť