MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Amint azt a képviselő úr is említette, a felvetett probléma megoldása a Főpolgármesteri Hivatal és az illetékes önkormányzatok hatáskörébe tartozik, de mégis - mint a közlekedési tárca képviselője - engedjék meg, hogy néhány szót mondjak a képviselő úr által felvetettekhez kapcsolódóan.
A fővárostól tájékoztatást kértünk, és a tájékoztatás elmondja, hogy a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal egy tanulmányt készíttetett a dél-pesti megnövekedett teherforgalom szabályozására. A vizsgálat elemzői azt javasolják, hogy a Nagykőrösi út, Határ úr, Üllői út, Királyhágó utca és a Nemes utca által határolt területről a 12 tonnánál nehezebb össztömegű tehergépkocsik átmenő forgalmát tiltsák ki, illetve erre a területre a nehézgépjárművek csak engedéllyel hajthassanak be. A tanulmány szerint az átmenő teherforgalmat a határoló útvonalakra kell terelni. Ezekkel a forgalomtechnikai intézkedésekkel azonban csak a jelenlegi, amúgy is túlterhelt hálózaton lehet a forgalmat ide-oda tologatni, ezért a tervezők a közúthálózat fejlesztésére is javaslatot tettek.
A főváros tájékoztatása szerint a vizsgálati anyagukat megküldték állásfoglalás céljából a XVIII. és a XIX. kerületi önkormányzatoknak. A pestszentlőrinci önkormányzat településfejlesztési bizottsága megtárgyalta a javaslatot, egyetértett a megállapításokkal és a gyakorlati megvalósításokkal.
A kapott tájékoztatás szerint a forgalomátszervezés kivitelezési munkái, a jelzőlámpák kihelyezése ez év második felében történhetnek meg, a végleges megoldást pedig majd a mintegy 40-45 milliárd forintos beruházási költségigényű külső ipartelepi feltáró út jelentheti, amelynek megvalósítása természetesen a főváros költségvetési lehetőségétől is függ.
Azt is el kell mondani, és ez itt már a tárca hatásköre: az M0-ás autóút keleti szektorának megépítése nagyban befolyásolhatja majd Dél-Pest közúti forgalmát. A keleti szektor déli részének elkezdése évek óta elhúzódott, mostanra azonban már egyetértés van a Budapest közigazgatási területén haladó C-változat megépítésében. Tehát ezen a részén még ebben az évben elkészül a szektoron belül az 51-es és a 31-es számú főutak közötti nyomvonal engedélyezési terve, folyamatban van a 31-es számú főút és az M3-as autópálya közötti szakaszon egy új, rövidebb nyomvonal vizsgálata az M0 és az M3-as pályák átkötésére. Tehát az így megépített M0 is hozzájárulhat majd a dél-pesti közúti forgalom csökkentéséhez. De zárásul hadd mondjam el még egyszer, a képviselő úrnak abban feltétlenül igaza van, hogy alapvetően Dél-Pest közúti forgalmának megoldása a fővárosi önkormányzat feladata, és így a problémát nekik kell a következő években megoldani.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť