BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! A beterjesztett országgyűlési határozati javaslat egy olyan lényeges kérdést érint, amit - tantestületek egészét nézve - mindenki megelégedésére nem lehet megoldani.
(17.50)
Egyetértünk azzal, hogy igazságtalan, ha az eltérő teljesítmények a bérezésben nem jelentkeznek. Ugyanakkor - figyelembe véve az alacsony átlagbérszínvonalat - meg kell érteni a kormányzatnak azt a döntését is, hogy elsődlegesen az alapbérek emelését igyekszik elérni. Ugyanakkor a minőségi bérpótlék nem egy ötlet volt, hanem - talán úgy is fogalmazhatnék - a pedagógusok szerzett joga. Ennek a megszüntetését nem előzte meg olyan szakmai vizsgálat, amely ezt részleteiben alátámasztotta volna, és azok a pedagógusok, akik emiatt ténylegesen kisebb jövedelmet kapnak azonos vagy nagyobb teljesítményért, úgy érezhetik, hogy igazságtalanság érte őket.
A határozati javaslat szavazásánál azért tartózkodtam, mert pont ugyanaz a probléma vele, mint a megszüntetéssel, hogy ugyanis a javaslat a vizsgálatot úgy írja elő döntésében, hogy kategorikusan kimondja, minden vizsgálattól függetlenül azonnal állítsuk vissza a minőségi bérpótlékot. Egyet kell értenem Pokol Bélával abban, hogy egy kormányzatnak meg kell hagyni, hogy a maga döntéseit meghozza.
Abban viszont egyetértek - és ezért szavaztam meg a másik javaslatot -, hogy a kormányzat figyelmébe ajánljuk, készítse el ezt az elmaradt vizsgálatot, és annak ismeretében erre térjünk vissza; nem az ellenzék érdekében, hanem azért, mert így látjuk meggyőzőnek e kérdés eldöntését.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť