CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Arra szeretném felhívni képviselőtársaim figyelmét, hogy ez az országgyűlési határozati javaslat azt kezdeményezi, hogy a kormány tekintse át a pedagógusok minőségi bérezésével kapcsolatosan korábban kialakult konstrukció tapasztalatait, és tegyen javaslatot a tennivalókra. Vagyis az országgyűlési határozati javaslat a lehető legnagyobb mozgásteret biztosítja a kormány számára a tekintetben, hogy a számára legkedvezőbb konstrukcióra tegyen, akár a szakmai bizottságnak, akár az Országgyűlés plénumának javaslatot.
Hogy a probléma probléma, azt maga az ifjúsági és sportbizottság vitája és későbbi állásfoglalása is igazolta, nevezetesen, hogy ezt a kérdést valóban át kell tekinteni, mert a megszüntetés meglehetősen szomorú hatásokkal jár.
Emlékeztetném önöket, hogy a korábbi kormány egyik utolsó ülésén elfogadott egy háromelemű bérrendszerre vonatkozó javaslatot, ami egy közalkalmazott alapbérből, egy szakmai kiegészítő bérből és egy minőségi bérpótlékból állt, és ezt a háromelemű bérrendszert a szakszervezetek és az új miniszter is lényegében áttárgyalta, és ezzel lényegében egyet is értett, majd néhány hónappal később megszűnt a minőségi bérpótlékelem.
Úgy gondolom, hogy ha képesek voltunk 1997 végén valóban 91 százalékos többséggel - függetlenül kormánypárti és ellenzéki kötődésektől - elfogadni a minőségi bérkonstrukciót, akkor talán képesek vagyunk arra is, hogy szembenézzünk ennek a döntésnek a következményeivel, és megnézzük, hogy az új helyzetben mit lehet tenni.
A kormány egy feszes minőségbiztosítási rendszert kíván érvényesíteni a jövőben a közoktatásban. Nagy baj lenne, ha ezzel egyidejűleg a minőségi munka bérben való honorálása megszűnne, és több tízezer pedagógus bére szeptembertől csökkenne. Kérem ennek megfontolását.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť