KÁDAS MIHÁLY

Full text search

KÁDAS MIHÁLY
KÁDAS MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy megosszak önökkel nagyon röviden néhány olyan érvet, amelynek alapján a frakciónk a bizottságban nem támogatta az előterjesztést.
1. Az első ilyen érv: az alacsony bérek mellett a minőségi bérek odaítélése sok intézményben rengeteg feszültség forrása volt, főleg azért, mert nem volt a tantestületekben egyetértés a minőségi munka mibenlétét illetően. Hiszen ma ez elfogadott mérési és értékelési rendszer hiányában valóban igen nehezen megítélhető.
2. A minőségi bérpótlék rendszerének életbelépése után a pedagógus-szakszervezetek is úgy nyilatkoztak, hogy a kormánynak inkább az alapbérek emelésén kell munkálkodnia.
(17.40)
Ez a kívánság egyébként egybecseng a kormányprogramban foglaltakkal is.
3. Teljes mértékben ma sem szűnt meg annak lehetősége, hogy a minőségi vagy a többletteljesítményt az igazgatók honorálják, hiszen az eredetileg a minőségi munka elismerésére betervezett összegnek mintegy 45 százaléka, 1500 forint személyenként ma is ennek a célnak a rendelkezésére áll.
4. Egy már elfogadott költségvetés után - és ezt jól tudják az előterjesztők is - a kérdés tisztességesen feltéve így hangzana: akarjuk-e, hogy elmaradjon a szeptemberi alapbéremelés a minőségi bérpótlék eredeti összegének megtartása érdekében?
Végül, hogy jelezzem: a minőségi munka elismerésének ügye a Fidesz-Magyar Polgári Párt frakciója számára is fontos. Engedjék meg, hogy felolvassam annak a bizottsági határozatnak az utolsó bekezdését, amelynek szövegét a bizottság egyhangúlag fogadta el, ugyanazon az ülésen, amelyen elutasította a tárgysorozatba-vételt. Így szól a szöveg: "A bizottság felkéri az Oktatási Minisztériumot, hogy tájékoztassa a testületet a minőségi bérpótlék bevezetésének tapasztalatairól, a megszüntetés várható hatásairól, valamint a pedagógusok minőségi bérezéséről szóló elképzeléseiről. A bizottság a tájékoztatót következő ülésének napirendjére veszi."
Tisztelt Ház! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Mindezek alapján frakciónk nem látja aktuálisnak, hogy a jelen helyzetben a javaslat a Ház elé kerüljön.
Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps a Fidesz és az MDF soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť