DR. PÁLINKÁS JÓZSEF

Full text search

DR. PÁLINKÁS JÓZSEF
DR. PÁLINKÁS JÓZSEF oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az, hogy egy magyar egyetemen ki, mit, hogyan tanít, egyetemi autonómia kérdése. Azt természetesen különbözőképpen ítélhetjük meg, hogy egy-egy véleményt vagy minősítést meddig engedhet meg magának egy egyetemi hallgató vagy egy egyetemi oktató. Úgy gondolom, hogy Magyarországon a vélemények nem csak a szabad vélemények és a szélsőséges vélemények kategóriájába sorolhatók, s elítélem azt, hogy minősítünk embereket, oktatókat, véleményeket anélkül, hogy ezen vélemények pontos tartalmát ismernénk. Az Oktatási Minisztériumnak közvetlen beavatkozása nincs abba, hogy egy magyar egyetemen milyen tárgyakat ki tanít.
(13.20)
Azt gondolom és remélem azonban, hogy a magyar szellemi élet, fogalmazzuk talán így, kiveti magából azokat, akik másokat érdemüknél rosszabbul ítélnek meg, szélsőségesnek ítélnek meg, amikor erre semmi okot nem szolgáltattak. Azt gondolom, hogy bíznunk kell annyira a magyar egyetemek autonómiájában, a magyar szellemi élet egészségében, hogy az nem engedi meg azt, hogy egymásról indokolatlan minősítéseket tegyünk, és kollégákat, a magyar szellemi élet elismert embereit szélsőségesnek vagy fasisztának minősítsük.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť