VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon remélem, hogy a Budapest Bank esetében ilyen kellemetlen meglepetés már nem ér bennünket. Azt tudom mondani, hogy a kormány minden rendelkezésére álló dokumentumot nyilvánosságra hozott, és a jövőben is csak olyan módon kívánunk a magyar állam nevében eljárni, amely a nyilvánosság legnagyobb bevonását teszi lehetővé az adott ügyekben. Azt is nagyon remélem, hogy a Budapest Bankot vizsgáló Állami Számvevőszék és Kormányzati Ellenőrzési Iroda jelentése után már nem derül ki olyan dolog erről a szerződésről, amely további terheket ró az adófizetők pénztárcájára.
Ami pedig általában a bankszektort, a pénzintézeti szektort illeti, én nagyon bízom benne, hogy a Budapest Bank mellett a Postabank és néhány kisebb banknak a rendbetételével azt a fajta konszolidációt le lehet zárni, amelynek egyik része valóban egy gazdasági visszaesés miatt következett be, de a másik része a magyar állam nevében korábban eljáró tulajdonosok, nyugodtan mondhatom, felelőtlenségén vagy nem kellő hozzáértésén alapult.
Köszönöm szépen a kérdését. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(13.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť