DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS, az egészségügyi és szociális bizottság alelnöke, a bizottság előadója: Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Államtitkár Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Az egészségügyi és szociális bizottság november 24-én tartott ülésén megvitatta a kémiai biztonságról szóló T/1802. számon előttünk fekvő törvényjavaslatot. Az ülésen elhangzott, hogy a törvényjavaslat alapvetően jogharmonizációs célokat szolgál, azonban egészségügyi, környezetvédelmi és egyidejűleg gazdasági célkitűzéseknek is meg kíván felelni. Egyben ezen célkitűzések közötti konszenzusteremtésre is törekszik a törvény - sikerrel. A legfőbb jelentősége abban rejlik, hogy végre rendelkezésre fog állni a Magyarországon alkalmazott anyagokról, készítményekről egy országos regiszter, amely a bejelentés és törzskönyvezés talaján áll.
Két kérdés merült fel a törvénnyel kapcsolatban. Egyrészt a kivételek körét, másrészt a vámszabad területeken folytatott tevékenység körét érintette a problémafelvetés. Kielégítő választ kaptak a bizottság tagjai, hogy ezeket a kérdéseket megnyugtató módon szabályozzák más jogszabályok, illetve rendeletek.
Végezetül a bizottság egyhangú szavazással általános vitára alkalmasnak találta a törvényjavaslatot. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť