KOVÁCS TIBOR

Full text search

KOVÁCS TIBOR
KOVÁCS TIBOR, a gazdasági bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Mint ahogy képviselőtársam említette, a gazdasági bizottság megtárgyalta ezt a törvényjavaslatot. Miután egy rendkívül fontos, de mégiscsak szakmai törvényjavaslatról van szó, nem váltott ki túl nagy izgalmat a törvényjavaslat vitája a bizottságban. Ennek ellenére mi szükségesnek tartottunk néhány észrevételt itt a plenáris ülés keretében is elmondani.
Elhangzott, hogy egy rendkívül fontos törvényjavaslatról van szó. Ennek fontosságát, szükségességét és aktualitását mi a bizottsági ülésen sem vitattuk. A bizottsági ülésen az vetődött föl, mert az akkori parlamenti programokban az fogalmazódott meg, hogy még ebben az évben le kívánja zárni a kormány ennek a törvényjavaslatnak az általános vitáját. Örülünk, hogy azóta ez a helyzet megváltozott, és végül is a mai napon ez az általános vita nem zárul le, azért, hogy szakmai módosító indítványok beadására még legyen mód.
Bár képviselőtársam említette, és ez a bizottság ülésén is elhangzott, hogy a szakmai szervezetekkel a törvényjavaslat koncepcionális vitájában volt egyeztetés, amit mi kifogásoltunk, az az volt, hogy a kodifikált változatról már nem volt egyértelmű egyeztetés a szakmai szervezetekkel, és azt, hogy erre szükség lett volna, az is mutatja, hogy a bizottsági vitákban is felmerültek olyan fontos részletkérdések, amelyek tisztázhatók lettek volna akkor, ha a törvényjavaslat kodifikált szövegét a szakmai szervezetek előzetesen áttanulmányozhatták volna.
Azt már képviselőtársaim említették, és én nem akarom itt megemlíteni, hogy néhány részterületen módosító indítványok beadására van szükség ahhoz, hogy a törvény egyértelmű, mindenki számára világos és érthető legyen.
Végül még egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmet: a végrehajtási rendelkezésekben rendkívül sok minisztérium - talán mindegyik - felhatalmazást kap arra, hogy végrehajtási utasításokat készítsen, ugyanakkor nem lehet tudni, hogy ezeket a végrehajtási utasításokat ki fogja koordinálni, ki fogja a törvényjavaslatok vagy az egyes rendelkezések konzisztenciáját megteremteni. Ezért aggályos, hogy ezek a szabályozások egyértelműek és konzisztensek lesznek.
Ezek voltak azok a pontok, amelyeket mi a bizottsági vitában kifogásoltunk, és ezért szavaztunk tartózkodással a törvényjavaslat általános vitára való alkalmasságáról.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť