DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Remélem, hogy jó hírt tudok mondani önnek és a XIII. kerület polgárainak. Előttem is ismeretes, hogy a rendőrkapitányság épületében - úgy, ahogy ön azt elmondta - az ügyfélfogadás, az ügyfelek várakozási feltételei jelenleg nem biztosítottak megfelelően. A földszinti folyosón várakozó polgárok a kapitányság funkcionális működését esetenként akadályozzák. A jelenlegi távfűtési és közműhálózat kiváltására, illetve a kapitányság rendkívül szűkös elhelyezési problémáinak megoldására a területén levő mintegy 600 négyzetméter alapterületű, fel nem újított melléképület újjáépítése évek óta napirenden van.
Az előző kormány idején még a munkálatok előkészítését sem kezdték meg. A melléképület felújítására előkészítő tanulmányterv készült, amelyben a tervező az ingatlan lebontását és helyére egy új épület kivitelezését javasolta. A Belügyminisztérium korábbi vezetése ennek ellenére nem kezdte meg az új épület kivitelezését. A Belügyminisztérium a hároméves beruházási tervében a melléképület újjáépítését szerepelteti, megvalósítását akár más beruházás terhére is biztosítani fogja. Az új melléképületben az ügyfélforgalmi rész, az előállító, illetve a kazánház nyerhet elhelyezést. A meglevő melléképület elbontása, valamint az új épület teljes kialakítása az előzetes kalkuláció szerint mintegy 160-180 millió forintba kerül.
Bízom abban, hogy minél előbb új épületbe költözhet a most igazán méltatlan körülmények között dolgozó XIII. kerületi rendőrkapitányság.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť