ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! A napirendi ajánlás kiegészítésére három indítvány érkezett. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően először ezekről határozunk, majd az általam előterjesztett napirendi javaslatot teszem fel szavazásra.
Az SZDSZ képviselőcsoportja a szükséges aláírásokkal azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a ma kezdődő ülésén folytassa le az állam által nagy összegű költségvetési támogatásban részesített pénzintézetek konszolidációját vizsgáló bizottság felállításáról szóló H/1237. számú országgyűlési határozati javaslat általános vitáját. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az SZDSZ-képviselőcsoport indítványát a napirend kiegészítésére. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás. - Moraj az SZDSZ soraiban.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirend kiegészítését elutasította. (Dr. Kis Zoltán: IQ-teszt volt!)
A Fidesz képviselőcsoportja a szükséges aláírásokkal azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés ma kezdődő ülésének napirendje egészüljön ki a politikusokról és más közéleti személyiségekről, valamint azok családtagjairól az előző parlamenti ciklusban folytatott törvénytelen és titkos adatgyűjtés vizsgálatára létrehozott vizsgálóbizottság tevékenységéről szóló J/2235. számú jelentés és az ehhez kapcsolódó H/2236. számú országgyűlési határozati javaslat vitájával. A házbizottság számára korábban kiadott napirendi ajánlás tartalmazta, hogy az előterjesztő felszólalása ne haladja meg a 20 percet, a bizottsági előadók és a kisebbségi vélemények ismertetésére 5-5 percben, a vezérszónoki felszólalásokra pedig 15 perces időkeretben kerüljön sor. A javaslatban szerepel továbbá, hogy a további képviselői felszólalások időtartama ne haladja meg a 10 percet. Egyszerre szavazunk a két javaslatról, tehát arról, hogy kiegészítse-e az Országgyűlés a napirendet, és az imént ismertetett időkeretekről is egyszerre fog dönteni az Országgyűlés.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a javasolt időkeretekkel együtt a Fidesz képviselőcsoportja indítványát a napirend kiegészítésére. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak!(Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirend kiegészítését elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A vitára csütörtöki ülésnapunkon kerül sor.
A Fidesz képviselőcsoportja a szükséges aláírásokkal azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés ma kezdődő ülésének napirendjén szereplő 4. napirendi pont, a médiatestületek megválasztásáról, illetve kiegészítéséről szóló országgyűlési határozati javaslatok tárgyalása során a határozathozatalokra vita nélkül kerüljön sor. (Derültség az MSZP soraiban.)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Fidesz képviselőcsoportja indítványát a napirend módosítására. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége (Taps és közbekiabálások az MSZP soraiból: Bravó!) a napirend módosítását elfogadta. (Vancsik Zoltán jelentkezik.) A döntés értelmében az indítványokról holnapi ülésnapunkon vita nélkül határozunk. (Zaj.)
Képviselő Úr! Még mindig nem fogadtuk el a napirendet, úgyhogy kis türelmet kérnék! Még mindig nem fogadtuk el a napirendet, úgyhogy az ügyrendi javaslatra... (Moraj és közbekiabálások az MSZP soraiból.)
Vancsik Zoltán képviselő úr - parancsoljon, képviselő úr! Szeretné megismételtetni a szavazást...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť