DR. BÁNK ATTILA

Full text search

DR. BÁNK ATTILA
DR. BÁNK ATTILA (FKGP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Kis Zoltán szabad demokrata képviselőtársunk azzal a kérdéssel fordult hozzánk, hogy ki az, aki nem akar erről a földtörvényről beszélni, ki az, aki nem akar erről vitát nyitni.
Hölgyeim és Uraim! Az újszülöttnek minden vicc új, azoknak a képviselőknek mondom, akik újak, és '98 óta ülnek itt, ebben a teremben: ez a földtörvény az SZDSZ leporolt változata, erről '97-ben ebben a parlamentben éles vita volt. Ez az a földtörvénytervezet, amelyet most újként nyújtottak be, amelyet az akkor 72 százalékos többséggel rendelkező akkori parlamenti többség a több mint 300 ezer aláírás ellenében nem mert ebben a Házban benyújtani. (Szórványos taps az FKGP és a Fidesz soraiból. - Kuncze Gábor: Nem olvastad? Nincsenek benne képek?) Következésképpen, hölgyeim és uraim, ez a vita két évvel ezelőtt lezajlott, akkor egy 72 százalékos többségű parlament a viták alatt, az érvek súlya alatt nem merte előterjeszteni ezt a törvényt.
Azt gondolom, elő lehet venni még egy-két ilyen leporolt tervezetet (Kovács Kálmán: El kellene olvasni! Ez még nem jutott eszedbe?), de a sorsa ugyanaz lesz, mint ami ennek. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť